BU DEFİLE ÇOK ANLAMLI

KARAMAN’da geri dönüşüm atıklarına dikkat çekmek amacıyla ilkokul öğrencileri sokak defilesi düzenledi.
Karaman’da Çevre kirliği ve geri dönüşüm atıklarına dikkat çekmek amacıyla Karaman Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan “Meslek Liseleri Karaman’ı temizliyor” adlı proje kapsamında program düzenlendi.
    Aktekke Kent Meydanında düzenlenen programa, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Meslek Liseleri, 85. Yıl İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Meslek Liseleri öğrencileri, Çevre Kirliğine dikkat çekmek amacıyla ellerinde çevre duyarlılığı mesajları veren döviz ve pankartlar açtı.
Katılanlara gül dağıtılan programda defile öncesi bir konuşma yapan Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu;
    “Bugün burada sahip olduğumuz güzelliklerin kirlenmekte olduğuna dikkat çekmek amacıyla toplandık. İnsanoğlu hayatı boyunca birçok varlıkla iletişim ve etkileşim halindedir. Üzerinde yaşadığımız tabiat da bunlardan biridir. Bizler tabiatın ve dünyanın yegane sahibi olmadığımız gibi dünya dilediğimiz gibi tasarrufta bulunabileceğimiz malımız da değildir.”dedi.
    ATIKLAR ELBİSE OLDU
    Yapılan konuşmaların ardından Karaman 85. Yıl İlköğretim Okulu öğrencileri atık ve geri dönmüşüme dikkat çekmek amacıyla atık malzemelerden oluşan kıyafetleri giyerek meydanda defile sundu. Ellerinde çevre kirliliği ve geri dönüşümün önemine dikkat çeken dövizlerle defile sunan öğrenciler defile sonunda alkışlandı.
    MESLEK LİSELERİ KARAMAN’I TEMİZLİYOR
    Minik öğrencilerin atık kıyafetlerden oluşan giysiler giyerek sunduğu defile sonrası Karaman’da 6 Meslek Lisesi öğrencileri, “Meslek Liseleri Karaman’ı temizliyor” projesi kapsamında kent merkezinde, okullarında ve çevrelerinde 1 hafta boyunca plastik atık malzemelerini toplayarak çevre temizliğine dikkat çekecek. Öğrenciler mıntıka ve atık temizliği yapmak için daha sonra okullarına dönerek projeyi başlatacakları öğrenildi.