Bayan Koca, sevgi evlerinde kalan çocuklarla yakından ilgilenerek, onlarla tek tek tanıştı. Anne şefkati ile çocukları seven ve ilgilenen Vildan Koca, çocukların mutlu ve sağlıklı olduklarını gördüğünü, çocuk gelişim uzmanları gözetiminde 24 saat süreyle yanlarında kalan bakıcı anneleri tarafından sevgi ile yetiştirildiğini gözlemlediğini belirterek, bundan büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

BAHARDER Yönetim Kurulu Başkanı Aysu Özkan da yaptığı konuşmada ziyaretlerinin amacını sevgi evlerinde kalan çocukları bayram öncesi ziyaret etmek, onlara hediye vererek sevindirmek ve durumları hakkında bilgi alarak yardımcı olabilecekleri noktada yardımcı olmak şeklinde açıklayarak kendilerine eşlik eden Bayan Koca ile dernek üyelerine teşekkür etti. Özkan, BAHARDER’in yurt içi ve yurt dışında değişik programlar organize ettiğini belirterek Karamanlı ev hanımları ile hem değişik sosyal ve kültürel etkinliklere devam ettiklerini hem de kermes benzeri programlarla gelecek nesillere maddi-manevi anlamda yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Sevgi Evleri, Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu Müdürü Rıda Çoban da yaptığı açıklamada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sevgi evleri projesinin amacını ‘Kimsesiz çocuklar toplum içinde yetişsin’ şeklinde açıkladı. Bu noktada hem yaptıkları çalışmaların hem de bu tür ziyaretlerin önemli olduğunu söyleyen Çoban, Karaman’da 6 sevgi evinde 36 çocuk olduğunu ve müdürlük bünyesindeki çalışanları ile her şeyin yolunda olduğunu sözlerine ekledi.