Belediye Başkanlığı koltuğuna geçtiği günden beri engellilere özel ayrımcılık gösteren Başkan Ertuğrul Çalışkan Karaman Beyazay Derneği Üyelerinin isteğini geri çevirmeyip hemen akabinde taleplerini gerçekleştirdi.

Dernek üyeleri Karaman Merkez’de bulunan birçok tarihi yerleri ilk defa gezip görme fırsatı bulurken, bu tarihi yolculuktan büyük keyif aldılar. Belediyesi önünde buluşan engelliler, belediye otobüsüyle önce Hürrem Dayı Evi’ni, ardından Tartanzade Konağı ve Çeşmeli Kilise’yi gezdiler. Daha sonra Hatuniye Medresesini ve Müzeyi gezen yaklaşık 25 engelli daha sonra yine Belediyenin ikramıyla Karaman Kalesinde öğlen yemeği yediler.

Engelliler yıllardır gitmek isteyip te gidemedikleri tarihi yerleri gezdiklerini ve böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden dolayı çok mutlu olduklarını kaydettiler.

Karaman Beyazay Derneği Şube Başkanı Durmuş Sayaslan gezi ile ilgili değerlendirmesinde; ’’Bu defa ki etkinliğimiz Karaman gezisi üzerine oldu, Engelli vatandaşlarımızı Karaman’da görmedikleri bilmedikleri yerleri gezdirmeye çalıştık. Mükemmel oldu amacımız onlar arasında kendi içerisinde dostlukları artırmak, onların toplumda ki yerlerini geliştirmek, medya içersin de de gündem oluşturarak, etrafımızda ki engellilere karşı duyarlılıklar oluşturabilmekti. Biz de bu amaçla Karaman Belediyemizle beraber bir proje oluşturduk ve gerçekleştirdik. Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul çalışkan'a şahsım ve yönetim kurulum adına çok teşekkür ediyorum,''dedi.

Program sonrası Kale' yemek yiyen engelliler, etkinlik boyunca bolca fotoğraf çekip bu anları da ölümsüzleştirdiler.