İlimizde kısa bir süre önce tanıtımı yapılarak başlayan “Gönül Elçileri Projesi”ne yoğun ilgi sonuçlarını vermeye başladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının himayelerinde 81 ilde il Valilerinin koordinesinde, İl Valilerinin saygıdeğer eşleri hanımefendiler tarafından yürütülen Toplum Kalkınmasında Gönül Elçiliği Projesinde, ilimizde yapılan tanıtım toplantısından sonra halkımızın yoğun ilgisi sonuçlarını vermeye başladı.

Proje kapsamında Koruyucu Aile çalışmaları sonucu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde koruma ve bakım altında bulunan çocuklardan dört çocuk evlatlık olarak ailelere, bir çocuk da koruyucu aileye teslim edildi.

Çocukların teslimini Vali Murat Koca ile eşleri hanımefendi Vildan Koca yaparken, Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Erkan da programda hazır bulundular.

Çocukları ailelere teslim ederken bir konuşma yapan Vali Murat Koca “Bu güzel insanlar bu güzel yavrularımıza gönüllerini açtılar, onları sahiplendiler. Halkımızın yürütülen bu projeye canı gönülden destek vermesi bizleri son derece memnun etmiştir. Biz gönül rahatlığıyla çocuklarımızı ailelere teslim ediyoruz. İnanıyorum ki çocuklarımızı çok güzel bir günler beklemektedir.Çocuklarımıza sahip çıkacağınıza eminim. Çocuklarımızı ve sizi Allah’a emanet ediyorum.”dedi.

Vali Murat Koca çocukları ailelere teslim ederken onlara  altın hediye etti.