Türkiye’nin ihtiyacı olan kanın tamamını gönüllü ve sürekli bağışçılarından karşılamak için çalışmalarını sürdüren Türk Kızılayı, kan bağışında bulunanlar adına fidan dikmek için önemli bir adım attı. Türk Kızılayı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın birlikte yürüteceği “Bir Kan Bir Fidan” projesi ile önümüzdeki 5 yıl içinde 15 milyon fidanın toprakla buluşması hedefleniyor. Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun imzaladığı protokol ile “Bir Kan Bir Fidan” projesinin Karaman'da ilk fidanları dikilecek. 

Karaman'da 17 Aralık Çarşamba günü11:00 ile 16:00 saatleri arasında Karaman Belediyesi'nin Semt Polikliniğinde projenin ilk adımı olan kan alma işlemi gerçekleştirilecek. Kan bağışı kampanyası için Kamu Kurum ve Kuruluşlarının yanı sıra Sivil Toplum Örgütleri ve vatandaşların da yoğun ilgisi var. 18 Aralık Perşembe günü ise 11:00 ile 14:00 saatleri arasında aynı poliklinikte kan alma işlemi gerçekleştirilecek. Saat 14:00 da  Türk Dünyası Şehir Ormanı'na (Vali Hakkı Teke Ormanı) geçilerek kan verenler adına fidan dikimi yapılacak. Ermenek'te maden kazasında hayatını kaybeden maden işçileri adına da fidan dikimi gerçekleştirilecek.

Karaman Orman İşletme Müdürü İsmail Çelik ''Bir Kan Bir Fidan'' projesinin çok yararlı olacağını dile getirerek '' Çarşamba günü 11:00 ile 16:00 saatleri arasında Karaman Belediyesi'nin Semt Polikliniğinde kan alma işlemi ile projemizi başlatacağız. Perşembe günü ise Türk Dünyası Şehir Ormanı'na kan verenler adına fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Burada Ermenek'te hayatını kaybeden işçi kardeşlerimiz adına da fidan dikimi yapacağız. Başta sayın valimiz Murat Koca olmak üzere bütün Kamu Kurum Kuruluşları, Sivil Toplum Örgütleri ve vatandaşlarımız projeye çok hassasiyet gösterdi. Burada emeği geçen herkese teşekkür ederim'' dedi.

Projeyle birlikte Karaman'da kan bağışının artması bekleniyor.

Haber-Fotoğraf;Necati ERMİŞ