Bugün sabah 10.40 da Karaman Devlet Hastanesi toplantı salonunda gerçekleşen protokol töreninde Başhekim Hasan Arıcı, Karaman Lisesi Müdürü Ayhan Kahraman, Müdür Başyardımcısı Zeki Tuman, doktorlar, öğrenciler ve basın mensupları hazır bulundu.

Açılış konuşmasını yapan Başhekim Hasan Arıcı Karaman Lisesi yetkililerinin bu sosyal projeyi sunduklarında heyecanlandıklarını, bu faaliyetin hastane ve hastalara yönelik çok yararlı olacağını vurguladı. Arıcı;'' Bu çalışma hem hasta memnuniyetini artıracaktır, hem de öğrencilerin kişisel gelişimine katkıda bulanacaktır. Öğrenci arkadaşlar Karaman Devlet Hastanesi'nde ve 82. yıl Devlet Hastanesi'nde görevlendirildiler. Topluma hizmet adına yürütülecek bu çalışmada öğrenci arkadaşlar, poliklinik katında hastalara yardımcı olacaklar. Servislerde görevli olanlar ise yatan hastalara kitap okuyacaklar, daha sonraki bir zamanda da şiir ve müzik gecesi düzenlenmek için de planlanma yapılmaktadır.''dedi

Karaman Lisesi Okul Müdürü Ayhan Kahraman elli yıllık geçmişine pek çok başarılar sığdıran, spor, sanat, kültür ve diğer alanlarda ilklere ve başarılara imza atan Karaman Lisesi olarak öğrencilerine; akademik başarının yanı sıra çevresine duyarlı, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını ve milletini seven insan haklarına saygılı bireyler yetiştirmeye çalıştıklarını vurguladı. Kahraman konuşmasında;'' Öğrencilerimizde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, bilimsel düşünme gücüne,geniş bir dünya görüşüne sahip topluma karşı sorumluluk duyan kişiler yetiştirmek ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve onların,kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak için var gücümüzle çalışmaktayız.Öğrencilerimizi sadece sınava değil hayata da hazırlamaktayız.''dedi

Müdür Kahraman karaman Lisesi olarak yıllardır var olan, ancak işleme konulmayan, 15 saat uygulanması gereken yönetmeliğe dayanarak bu çalışmayı başlattıklarını kaydetti. Kahraman bu tür faaliyetlerin Lise olarak daha da artırarak birçok sosyal projeyi hayata geçirdiklerini ve geçirmeyi planladıklarını söyledi.

Kahraman;''Bugün imzalayacağımız protokol ile Karaman Devlet Hastanesi ve bağlı ünitelerinde öğrencilerimiz gönüllü toplum hizmeti kapsamında hastalara yönlendirme, uzun süreli yatma durumundaki hastalarımıza moral motivasyon amaçlı çalışmalar, tiyatro, müzik ve şiir dinletisi hizmetleri sunacaklardır.Yapılacak olan çalışmaların amaçlarımız doğrultusunda Karaman halkımıza fayda sağlayacağına yürekten inanıyorum. Bu çalışmalarda bizlere destek olan Karaman Devlet Hastanesi Başhekimliğine, Karaman Devlet Hastanesi Müdürlüğü'ne, Kalite Sorumlusu Yasemin Ataseven'e değerli katılımcılara kıymetli basın mensuplarına en içten şükranlarımızı sunarız''dedi.

Konuşmlar sonrası projenin protokol imzalarıyla program sonlandırıldı.