Karaman İl Müftülüğü ve Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği ile birlikte yürütülen “HERKES O’NU OKUYOR’ isimli ilköğretim ve liselerde gerçekleştirilen kitap okuma yarışmasının üniversite ayağı Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğrenci Konseyi ile birlikte KMÜ’de gerçekleştirilecek.

Bu programlar kapsamında İl Müftülüğü'nde bir protokol programı düzenlendi. Programa İl Müftüsü Nuri Değirmenci, KAREGDER Başkanı Yahya Okcu,  KMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Emre Ökkeş Soydemir, KAREGDER Başkan yardımcısı Abdulkadir Gök katıldı.
KMÜ Öğrenci Konseyi çağımızın kanayan yarasından biri olan kitap okumama hastalığını  Kutlu Doğum haftasında tedavi etmek amacıyla  ilköğretim ve liselerde başlatılan kampanyanın üniversite ayağında, Efendimiz  Hz. Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’ in  hayatını okuma ve anlamaya yönelik programın ilki gerçekleştirilecek.
Bu yarışmada katılımcılar 12 Mayıs 2012 tarihinde 63 soruluk bir sınava tabi tutulacaklar. Sınavda okunacak olan kitap Müftülük ile görüşülerek  “SONSUZ NUR” olarak belirlenmiştir. Sınavda dereceye giren 63 kişiye, birinciye umre olmak üzere çeşitli hediyeler verilecek. Sınava www.secyildizini.com adresinden interaktif olarak kayıt yapılmaktadır. Sınava son başvuru tarihi ise 2 Mayıs Çarşamba olarak belirlendiği bildirildi.
KMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Emre Ökkeş Soydemir “Bu yarışma Efendimizin hayatını anlatma adına güzel bir örnek olacaktır, ”dedi.  Soydemir Türkiye’nin dört bir yanından Karaman’a okumaya gelen üniversiteli öğrencilerin de ders ve sınavlarının yoğunluğuna rağmen bu projede yer alma taleplerinin çok anlamlı ve sevindirici olduğunu söyledi. 
Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci bu hizmetlerin toplumda farkındalık yarattığını çok güzel çalışmalara imza atıldığını kaydetti. Değirmenci esas işin mutfağında olanların çok emekleri olduğunu kaydederek;''Bir şeyler üretmek zordur, esas işin mutfağında olan arkadaşları tebrik ediyoruz. Bu programlarımız gayet başarılı ve bereketli oldu,''dedi. 

Değirmenci ilde 17 bin öğrencinin sınava girdiğini ve ödüllendirildiğini belirterek 12 Mayıs tarihinde de üniversiteli öğrencilerin sınava gireceğini söyledi. Değirmenci, KAREGDER ile birlikte yaptıkları çalışmanın ilk planlanan duruma gore olumlu yönde çok değiştiğini dile getirerek 17 bin öğrencinin yanında,  cezaevinde kalan mahkumlarla Kuran Kursları’ndaki öğrencilerin de sınava dahil olduğunu ifade etti.

KAREGDER Başkanı Yahya Okçu da yaptığı konuşmada projenin her anlamda güzel gelişmelere sebep olduğunu belirterek Türkiye’de bir ilkin gerçekleştiğini belirtti.

Konuşmalar sonrası protokol imzalanarak hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

İlk 63 kişinin ödülleri ise şu şekilde olacak:
1.UMRE
2.ile 10. Arasına ÇEYREK ALTIN
11.ile 20. Arasına GRAM ALTIN
21.ile 30 Arasına MP4
31.ile 40. Arasına MP3
41.ile50.Arasına LCW Hediye Çeki
51.ile 63. Arasına Kırtasiye Çeki