Doğa tutkunları baharın gelişiyle birlikte evlerini, bahçelerini rengarenk çiçek ve güllerle süslemeye devam ediyor. Bahçelerde, balkonlarda, ofis ortamında bulunan çiçekler güller her ortamı ayrı bir doğal güzelliğe büründürüyor. Bu güzelliklerden birisini de Karaman Merkez Koçak Dede Mahallesinde bulunan Nuh Paşa Camiinin avlusunda ki renk cümbüşü görenlerin gözünden kaçmıyor.

Aslen Karamanlı olup, 1596 yılında Nuh Paşa tarafından yapılan bu camiiden Evliya çelebi övgü ile söz etmiştir. Çelebi yapı ile ilgili olarak şöyle der: “Nuh Paşa Camii gayet sanatlı ve nakışlı kargir yapı, kubbeli bir camiidir. Kubbesi kurşunla örtülüdür. Bunun mevzun minaresi gibi minare hiçbir şehirde yoktur. Havlusunda fıskıyesi ve şadırvanı selsebil gibi bol su akutub cemaat abdestlerini tazeleyip Cenâb-ı Hakk’a yaklaşırlar, aydınlık ve ferah bir camiidir. Bu şehirde bundan başka Kurşunlu camii yoktur, ”demiştir.  Camii içerisinde tavanda bulunan ahşap çıtaların aralarında kalan bölümler de kırmızı, mavi, lacivert ve siyah gibi renklerle oluşturulan bitkisel kompozisyonlar, kalem işinin en güzel uygulamalarıyla süslenmiş bu camii bahçesinin yeşilliğiyle de göz kamaştıryor.
Camii cemaatinden Yahya Uyar ve Mustafa Semerci amcaların ’’İnsan buraya gelince kendisini cennet bahçesinde hissediyor ‘’deyişini destekleyen renk cümbüşü gerçekten gözlere hoş hitap ediyor. 2009 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce tadilatı yapılan camii, imam Mehmet Özkaraalp’in çalışmalarıyla türlü türlü çiçekler ve güllerle güzel bir ibadet yerine dönüştürülmüş. Cemaatin de bu çalışmalardan memnun kalması, camiiye daha da duyarlılığı artırmış. Umarız ki bu türlü çalışmalar herkese örnek olur, bahçelerimiz, evimiz, çevremiz daha güzel yaşanır bir yere dönüşür.