Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) öğrencileri ve projenin yürütücüsü Doç. Dr. Mehmet Alagöz, Ermenek’te Tepebaşı ve Ardıçkaya ilkokulları ile Boyalık köyü anaokulunu ziyaret etti. “Karanlıktan Aydınlığa Küçük Bir Çığ” projesi kapsamında ziyaret edilen okulda öğrencilere kırtasiye malzemeleri, okul kıyafetleri ve kitap yardımında bulunuldu.

Okul ziyaretlerinin ardından açıklama yapan Doç. Dr. Alagöz Ermenek’te kendilerine yardım eden Türk Eğitim Sendikası Temsilcisi Soydan Evci ile Karaman'da maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen tüm dostlarına teşekkür etti.

Proje kapsamında Lale köyü ilkokulu öğrencilerine de motivasyon ve değerler eğitimi verildi. Çocukların hayata yeni bir pencere açmaları ve ufuklarının köyün dışına çıkarmalarını sağlamak amacıyla bu projeye önem verdiklerini belirten Doç. Dr. Alagöz, “Onlara yeni umutlar kazandırmak ve dimağlarına yeni bir bakış açısı getirebilmek için bu eğitimi verdik. Lise sınavlarına hazırlanan ortaokul öğrencilerine üniversite okumanın faydaları ile kendilerine ve çevrelerine olacak katkılarını anlattık” dedi.

Doç. Dr. Alagöz ayrıca minik öğrencileri üniversiteye davet ettiklerini belirterek, “Eğitimlerimiz sırasında üniversiteli öğrencilerimiz de ortaokula giden kardeşlerine üniversitenin kendilerine ne kattığını ve hayatlarını nasıl değiştirdiğini anlattılar. Bu proje aynı zamanda Sosyoloji öğrencileri için de uygulama alanı oluşturdu” şeklinde konuştu.  

 HABER MERKEZİ