Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Çanakkale'ye hayatlarında hiç gitmeyen orta öğretim öğrencileri için “Gelibolu Yarımadası Milli Parkına” gezi düzenledi.

İlimizdeki Orta öğretim öğrencilerinin (9. Sınıf, 10. Sınıf, 11. sınıf) Çanakkale destanının önemini kavramalarına ve bu yolla milli şuurlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak maksadıyla Çanakkale’ye götürülmesi ve Kocadere Çadırlı Kamp Alanında konaklatılması, ardından Gelibolu Yarımadası ile Milli Park içindeki anıt, müze, savaş alanları ve milli park kaynak değerlerinin görevli personel eşliğinde gezdirilmesi amacıyla düzenlenen tura ilimizdeki; şehit yakınları, gaziler, başarılı, çevresiyle uyumlu, tutum ve davranışlarıyla çevresine örnek olan, 35 öğrenci, 7 gözlemci öğretmen ve kurumumuz yetkililerinden oluşan toplam 43 kişilik gezi grubu 30.05.2013 tarihinde saat 06.00’da Karaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğümüz hizmet binası önünden Çanakkale'ye doğru hareket etti.

İl Şube Müdürlüğümüz önündeki uğurlama töreninde Orman ve Su İşleri Karaman Şube Müdürü Nazmi KAPLAN “Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Kocadere Çadırlı Parkı'nda konaklayacak olan öğrenciler Çanakkale'de yaşanan savaşlar ve kahramanlıkları yakından tanıyacak, aralarında şehit ve gazi yakınları ile başarılı öğrencilerden seçilen grup, iki gün boyunca 'Çanakkale geçilmez' destanının yazıldığı mekânları yakından tanıma imkânı bulacaklardır” dedi.

Hayatlarında ilk defa Çanakkale'ye gidecek olan öğrenciler ise, "Çanakkale’ye gitmenin çok güzelbir duygu olduğu, hayatlarında en çok gitmek istedikleri yerlerden biri olduğu, çadırda ilk defa kalacak olmalarının gerçekten heyecan verici olduğu ve Çanakkale’nin, milli mücadele ruhunu gerçekten hissedecekleri nadir yerlerden biri'' olduğu ifalerini kullandılar.