Karaman'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile Özel Gevher Hatun İlköğretim Okulu ve Sabah Eğitim Kurumları’nın Şubat ayında 4 otobüsle gittiği gezi sonrası iade-i ziyarette bulunan Diyarbakırlılar Demosan Otel’de düzenlenen bir programda Karamanlılarla bir araya gelerek ‘Gün Kardeşlik Zamanı’ dedi.

Diyarbakır’dan gelen 55 kişilik grup gün içinde Karaman’ın tarihi ve kültürel yerlerini gezerek, Şubat ayındaki gezide misafir ettikleri ailelere misafir olup birlikte hem yemek yediler hem de sohbet ettiler.

Karaman’ da farklı bir gün yaşayan grup akşam da Demosan Otel Konferans Salonu’nda düzenlenen ve duygulu anların yaşandığı ‘Gün Kardeşlik Zamanı’ programında bir araya geldi.


Düzenlenen programa Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, İl Özel İdaresi Genel sekreteri M.Salih Baldız, Mahalli İdareler İl Müdürü Abdullah Şahiner, İl Müftüsü Nuri Değirmenci, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Öztiryaki, , Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüsamettin Bayram, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Hüseyin Akdere, Çalışma ve İş-Kur Müdürü Kenan Ateş, TKDK İl Koordinatörü Bahtiyar Çetin ile sivil toplum örgütü temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Diyarbakır gezisi tüm ön yargıları yıktı
Sunuculuğunu Tiryaki FM Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Sütçü'nün yaptığı program Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 4.Sınıf öğrencisi Muhammet Emin Pınar’ı Kuranı Kerim tilaveti ve Özel Gevher Hatun İlköğretim Okulu Müdürü Tanju Yıldırım’ın açılış konuşması ile başladı.

Yıldırım, yaklaşık 200 kişilik bir grupla Şubat bayının sonlarında Diyarbakır’a gezi düzenlediklerini belirterek, gezi kapsamında okuma salonları ile kardeş okullardaki öğrenci ve aileleri ile birlikte olduklarını, onlara hediye götürdüklerini ve Diyarbakır’ı gezdiklerini söyledi. Yıldırım, bu gezi ile Diyarbakır’ın 8 peygambere 500 den fazla sahabe efendimize ev sahipliği yaptığını öğrendiklerine dikkatleri çekerek ilin bu yönünün ön plana çıkarılmasının çok önemli olduğunu söyledi.


Okuma salonları olmasaydı dağa çıkardım
Diyarbakır’daki okuma salonlarında okuyan öğrencilerin duygularını ifade ettiği program öğrencilerin seslendirdikleri ilahilerle devam etti. Diyarbakır gezisi ile ilgili bir sunumun da yapıldığı programda okuma salonlarında okuyan Muhammet Bağırtan adlı öğrencinin “Okuma salonları ve burada verilen eğitimler olmasa kötü yollara düşer, belki de dağa çıkardım” şeklindeki sözleri salonda duygulu anların yaşanmasına neden olurken Güneydoğu gezisi ile düşünceleri tamamen değişen esnaf Mustafa Kalkan’ın “Diyarbakır her karışı ile Anadolu’nun önemli bir değeri. Her şeyimizi veririz, Diyarbakır’ı başkalarına yar etmeyiz” sözleri de büyük alkış aldı.


Diyarbakır’dan gelen 55 kişilik gruba teşekkür belgesinin verildiği programda kısa bir konuşma yapan Diyarbakırlı çiftçi İbrahim İskenderoğlu, bu güzel tablonun oluşmasına vesile olanlara teşekkür ederek bu tür programlarla oluşan birlikteliklerin, kardeşliğin her anlamda güçlenmesine sebep olacağına dikkatleri çekti.

Diyarbakır’a gönderdiği yardımlardan dolayı Saray Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Özdağ adına Mali İşler Grup Başkanı Adnan Demirbağ’ a plaket verildiği ‘Gün Kardeşlik Zamanı’ programı Karamanlılar ile Diyarbakırların birlikte el ele tutuşması ve hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.