Doğuştan ayakları tutmayan Milli Eğitim Müdürlüğü’nün uyguladığı evde eğitimi alan ilköğretim 4.sınıf öğrencisi Kemal Pınar hayali olan tekerlekli sandalyesine kavuştu.
Ailesinin ekonomik sıkıntılarından dolayı ihtiyacı olan tekerlekli sandalyeyi alamayan Pınar ailesine yardım eli hayırsever Düriye Gizli’den geldi. Ailenin durumunu gören İl Milli Eğitim Müfettişi Mahmut Demir, Karaman Beyazay Derneği yöneticileriyle irtibata geçti. 
Dernek başkanı Ahmet Zeki Ünal, yardımsever Düriye Gizli ve diğer yetkililerle ihtiyaç olan sandalyenin karşılamasıyla birlikte, tekerlekli sandalye ailenin evine gidilerek teslim edildi.
Hayır sever Düriye Gizli kendisinin Almanya’da ikamet ettiğini birkaç haftalığına Türkiye’ye ziyarete geldiğini belirtirken, böyle bir ailenin yanında olmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti. Gizli konuşmasında;’’ İlk önce bu hayrın duyurulmasını istemedim. Ancak yetkili arkadaşlar bu yardımın diğer insanlara örnek olacağı fikriyle kabul ettim. Yavrumuzun sevinci ise beni daha da mutlu etti. Buradan herkese sesleniyorum, ihtiyaç sahibi diğer engellilere yardım eli uzatılmasını istiyorum, ’’dedi.
Beyazay Derneği Karaman Şube Başkanı Ahmet Zeki Ünal; ’Yardımseverimizin bu duyarlılığı bizleri gerçekten çok memnun etti. Sandalyeyi ihtiyacı olan bir aileye ulaştırmamız karşılığında sayın Düriye Gizli, bizlere 4 adet daha tekerlekli sandalye bağışında bulundu. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Buradan yardımsever Karamanlılara duyurmak istiyorum. İhtiyaç sahibi engellilerimizi görmemezlikten gelmemeliyiz. Özellikle Dernek olarak hayırseverlerimizden bir isteğimiz olacak, evde eğitim gören ihtiyaç sahibi birkaç öğrencimizin, yazı tahtası gibi eğitim araç gereçlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu konuda duyarlı vatandaşlarımızın yardımlarını bekliyoruz, ‘’dedi.
Yıllardır tekerlekli sandalyesine kavuşacağı günü bekleyen Kemal’in mutluluğu gözlerden kaçmadı. Kemal en kısa zamanda merak ettiği Kuğu Park’a, Aktekke Meydanı’nda ki alış veriş merkezine gideceğini belirterek, başta dernek yöneticilerine ve yardımsever teyzeye teşekkür etti.