Karaman Ereğli Yolu üzerinde bulunan Düğün Park Sosyal Tesisleri şehitleri anmak için program düzenledi. Düğün Park Sosyal tesislerinde gerçekleşen programa Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Akış, KMÜ İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Alagöz, Karaman Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Bayat, Düğün Park Sosyal Tesisleri Sahibi Mustafa Karakaş ve yetkilileri, Şehit ve Gazi aileleri, çok sayıda davetli katıldı.

Program Saygı Duruşu ve istiklal Marşı ile başladı. Şehitleri Anma Programında konuşan İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat Anabilim Dalı Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Alagöz sosyal sorumluluk bilincinin bireylere ve kurumlara önemli görevli yüklediğini dile getirerek ''İnsana yararlı olmak toplumdan aldığını topluma kazandırmanın bir yoludur. Bu bakımdan sosyal sorumluluklar hem bireylere hem de kurumlara önemli görevler yüklemektedir. Ancak sorumluluklar sadece Sivil Toplum Örgütlerinin gerçekleştirmesi gereken faaliyetler olarak da algılanmamalıdır. Bu farkındalık sivil ve resmi kurumlara topluma hizmet etme fırsatı sunmaktadır. Bu açıdan bakıldığında sosyal sorumluluk yaklaşımı maddi ya da manevi ihtiyaç sahibi insanların isteklerinin yerine getirilmesinde sivil toplum örgütlerinin yanında toplumun bütün katmanlarının yer almasını zorunlu kılmaktadır. Böylece sivil toplum kuruluşları ile özel sektörler ulvi bir amaç için bir araya gelmektedir. Buradan hareketle Karamanımız da yeni faaliyete geçen Düğün Park Sosyal Tesisleri içinde yaşadığı toplumun yaşam kalitesinin iyileştirilmesine katkı sağlamak amacıyla bu projeyi hayata geçirmeyi düşünmüştür. Düğün Park Sosyal Tesisleri adına Mustafa Karakaş beyle sadece alan değil aynı zamanda veren olmak görevini yerine getirebilmek için neler yapabileceğimizi düşündük ve bunun sonucunda öncelikle bölgemizdeki şehit ve güneydoğu gazi ailelerinin evlerine yönelik bir sosyal sorumluluk projesinin yerine getirilmesini karar kıldık'' dedi.

ŞEHİT AİLELERİNE ÜCRETSİZ DÜĞÜN YAPILACAK

Mehmet Alagöz Şehit ve Gazi ailelerinin birinci derece yakınlarına ücretsiz düğün yapılacağı müjdesini vererek ''Düğün Park Sosyal Tesisleri olarak 2015 yılından başlamak kaydı ile şehit ve güneydoğu gazi ailelerinin birinci derecen yakınlarının sünnet merasimlerini ve ya düğünlerini hiç bir ücret almadan gerçekleştirmeyi planladık. Düğün Park bu proje ile gözünü kırpmadan şahadete ulaşmış şehitlerimizin veya yaralanmış gazilerimizin ve onların çocuklarının yanında olduğunu göstermek istemektedir. Bu sosyal sorumluluk projesinin bu noktaya gelmesinde desteklerini esirgemeyen sayın Valimiz Murat Koca'ya beyefendiye çok teşekkür etmek istiyoruz. Düşüncelerini kendisiyle paylaştığımızda o andan itibaren hep yanımızda oldular bize şevk verdiler bize heyecan verdiler çok teşekkür ederim. Sonrasında ise projemizi paylaştığımız bütün dostlarımızın gösterdiği olağan üstü ilgi, şu anda bizimle birlikte bulunarak heyecanımıza ortak oldular bize destek oldular. Hepsi Karaman sevdalısı olarak buradalar, bundan sonrada Karaman sevdalısı olduklarını burada bulunarak gösterdiler hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Siz değerli şehit ve gazi aileleri bugünün anlamı çok büyük bizim için hem yüz yıl önce doksan bin şehit verdiğimiz Sarıkamış'ı hem de Karamanlı şehitlerimizi gazilerimizi ve onların ailelerini asla unutmayacağımızı unutturmayacağız bilmenizi isteriz. Sizlere Mehmet Akif'in şu dizeleriyle teşekkür etmek istiyorum " Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd'i. Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi" sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Son olarak bu projenin hayata geçirilmesinde gerçekten de çok büyük uğraşlar veren Mustafa Karakaş beye tekrar çok teşekkür ediyorum'' dedi.

MUSTAFA KARAKAŞ'A TEŞEKKÜR ETTİLER

Karaman Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Bayat şehit ve gazi aileleri adına Mustafa Karakaş'a teşekkür ederek ''Bugün bizleri buraya davet edip ikramda bulunan Düğün Park sahibi Mustafa Karakaş ve arkadaşlarına böyle bir girişimde bulunduklarından dolayı kendilerine şehit aileleri adına teşekkür eder saygıyla sunarım. Sayın Valim, kıymetli şehit aileleri, değerli gaziler bizleri burada olmamıza vesile olan aziz şehitlerimizi saygıyla anar, gazilerimize acil şifalar dilerim. Bu ikramda bulunan bu iş yeri sahiplerini vatan için, bayrak için, ezan için, namus için canlarını feda eden şehit ve gazilerimize karşı saygı ve duyarlı olduklarının bir göstergesidir. Şehitlerimizin unutulmaması bütün Kamu Kurum ve Kuruluşlarının, Sivil Toplum Örgütlerinin aynı duygu ve düşüncelerle burada bulunduklarını biliyorum. Şehitlerimizi ve bizleri unutmayan her zaman yanımızda bulunan, derdimize ortak olan başta Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, Alay Komutanımıza ve duyarlı olan bütün Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ayrıca gelişmelerden dolayı Düğün Park salonu sahiplerine hizmeti geçen herkese teşekkür ederim'' dedi.

Davetlilere Arabaşı ve çay ikramı yapıldı. Vali Murat Koca ve Düğün Park Sosyal Tesisleri yetkilileri şehit ve gazi aileleri ile tek tek bir araya gelerek acılarına ortak oldular.

Necati ERMİŞ