Gelenek dün gecede devam ettirildi

Karaman Ahlak Kültür ve Çevre  Derneği (AKÇEV), Son Peygamber Platformu öncülüğünde, Peygamber (sav) Efendimizin dünyayı teşriflerinin yıldönümü olan 12 Rebiülevvel 1434 günü, dün akşam yatsı namazına müteakip saat 19:00’da, Emekseven Camii’nde “El-Mübelliğ” temalı kandil programı ile gerçekleştirildi.

Son yıllarda özgün Mevlid Kandili programları tertip eden AKÇEV,  BİNDER’in (Başakşehir İnsan ve Çevre Derneği)  katkılarıyla  “El-Emin”, “El-Muallim”, “El-Beşir” ve Es-Sadık kandil özel programlarından sonra bu yıl da Peygamber Efendimiz’in “El-Mübelliğ” vasfını anlatan bir programı düzenledi.

7 den 70 e, yaşlısı, genci, kadını, erkeği gecenin feyzini artırabilmek için yeni yapılan ve muhteşem bir camiiye dönüşen Emekseven Camii'ye akın etti.
 
Program Mehmet Ali Şalgacı'nın Kuran-ı Kerim ve Meailini okumasıyla başladı. Gecede Selat-u selamlar yapılarak, naat-ı şerifler okundu. İmam Hatip Süleyman Sırrı Ateş'in yaptığı Peygamber Efendimizin El Mübelliğ ismininin öne çıkardığı sohbette, Efendimiz olmadan ve onun sünneti yaşanmadan Kuran- ı Kerim'in anlaşılamayacağı vurgulandı. Peygamber Efendimizin alemlere gönderilen son peygamber olduğu üzerinde de durulan sohbet sonrası, selatu selamlar ve ilahilerle devam edildi.

Program Mehmet Ali Şalgacı'nın Mevlidi Şerif okumasının ardından, Muhammet Tunca, dua öncesi Kuran- kerim okudu. En son olarak Hasan Özaslan Hatim Duasıyla gecenin feyzi ve bereketi üzerine eller semaya açıldı. 

Program sonrası cemaate süt, Ispartadan getirtilen gül lokumları, hurmalar ve “El-Mübelliğ” isminin olduğu dolap süsleri dağıtıldı.