Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun Yunus Emre Konferans Salonunda düzenlediği programa Vali Sayın Murat Koca ve Hanımefendi Vildan Koca, Siyasi Parti Temsilcileri, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve eşi, İl Eğitim Denetmenleri Başkanı Ahmet Saim Durgun, Milli Eğitim Şube Müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenci ve veliler katıldı.

Özel Eğitim Uygulama Okul Müdürü Yaşar Göktepe’nin açış konuşmasıyla başlayan programda Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu bir konuşma yaptı. Konuşmasına bedensel ve zihinsel engelli dünyaca ünlü bir yazarın hayatını anlattığı kitaptan bahsederek başlayan Asım Sultanoğlu, sevgi ve inançla tüm engellerin aşılarak emsalsiz başarılar elde edilebileceğini söyledi.

Her insanın en güzel şekilde yaratıldığını belirten Sultanoğlu, “Bizler inanıyoruz ki Allah insanı en güzel şekilde yaratmıştır. Yaratan, kullarının engelli olup olmamasını bir üstünlük veya eksiklik sebebi saymıyor, hepimizi en güzel yaratılışla kabul ediyor. Bu sebeple engelli bireyleri özürlü olarak algılamak onların değil, bu gözle bakanların eksikliğidir.” dedi.

İl Müdürü konuşmasının devamında özel eğitimin öneminden bahsederek “Özel eğitim olmadan çağdaş eğitim olmaz. Her engelli kendisine imkân verilirse, topluma en az bizler kadar yararlı olabilir. Yeter ki onlara uygun eğitim olanakları sunalım. Bu noktada eğitim kurumlarımızla özel eğitime tabi çocuklara hizmet vermekteyiz. Onların hayata tutunabilmesi ve daha başarılı olmaları için her türlü ihtiyacı giderme çabasındayız. Bu konuda ailelere ve öğretmen arkadaşlarımıza da büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir.” diye söyledi.

Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin hazırladığı gösteri ve sunumlarla yeteneklerini sergileyen öğrenciler eğlenerek salondakilere mutlu anlar yaşattılar.