Çalışanların bankadan alacakları maaş promosyonlarında ise henüz bir anlaşma sağlanamadığı öğrenildi.

Yaklaşık 3 yıl önce yapılan ihale sonucu ilimizde ki Halk Bankası ihaleyi kazanmış 600 tl lik promosyonu, kesintiyle eğitimcilere peşin olarak 470 Tl tutarında ödemişti. 
İki binden fazla öğretmen ve personeli ilgilendiren maaş promosyonlarında bankaların verdikleri rakamlar çalışanlar tarafından hayal kırıklığına neden oldu. Öğretmenlerden alınan bilgilere göre bankaların üç yıllığına 600 TL civarında promosyonu taksitle vermeyi teklif ettiği öğrenildi. Eğitimcilerin bu rakamı yetersiz bulduğu, daha önce bir grup lisenin üç yıllığına bir bankayla peşin olarak 900 TL civarında bir promosyon verildiğini belirterek şimdiki verilen bu rakamın çok yetersiz olduğu belirtildi.

Eğitimciler, henüz sonuçlanmayan promosyon anlaşmasında yetkililerce ciddi bir rakamın alınacağını ümit ediyor. Yetkililerden bu anlaşmada tatmin edici bir rakamın alınması için gayret göstermelerini istediler.

Promosyon anlaşmasında eğitim camiasında dolaşan iddiaları ve promosyon ihalesine giren yetkili sendika Türk Eğitimsen'in ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin yaptıkları açıklamaları sitemizden yayınlayarak son gelişmeleri an ve an sizlere duyurmaya çalışacağız. Sizlerinde bu konuda ki görüş ve yorumlarınızı bekliyoruz. 

Bu konunun takipçisi olmaya da devam edeceğiz.