İl Müftülüğünden yapılan açıklamada;’’Karamanda 1985-1990 yılları arasında son ilçe müftüsü olarak görev yapan ve döneminde Karaman’a müftülük hizmet binası ile birlikte Kur’an Kursları ve camiler inşa eden, Karamanlının gönlünde taht kuran emekli Aksaray il Müftüsü İlhan Aydın’ın ismini, Karamanda yaşaması ümidiyle Merkez Kur’an Kursuna ismini vermeyi düşündük. Karaman Merkez Kız Kur’an Kursu önünde yapılan mütevazı törenle, Merkez Kız Kur’an Kursu levhası indirilerek, yerine “Müftü İlhan Aydın Kız Kur’an Kursu” Tabelası Emekli Müftü İlhan Aydın bey tarafından yerine asıldı.
Mütevazı törende İl Müftüsü Nuri Değirmenci “ Diyanet İşleri Başkanlığımızda hayırlı hizmetleriyle ön plana çıkan müftülerimizin, kendilerinden sonra gelenler tarafından, bir vefa ve kadirşinaslık nişanesi olarak isimlerinin o şehirde yad edilmesi maksadı ile böyle bir girişimde bulunduklarını teşkilatımızın içerisinde bu makes bulur ve bizde bu hayırlı hizmette inisiyatif almış oluruz. Müftü İlhan Bey’in İlimize kazandırdığı bina ve hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür eder, bundan sonraki hayatlarında da başarılı ve hayırlı ömürler dilerim” dedi.

Emekli Aksaray Müftüsü İlhan Aydın’da, bir vefa ve nezaket örneği olarak sunulan bu basit ama manevi değeri fazla olan girişimden dolayı memnuniyetini bildirdi. Nuri Bey’in nazik daveti üzerine buraya geldiğini, yıllardır Karamanı unutmadığını, buradaki dostluklarımızın halen daha devam etmekte olduğunu belirtti. Aydın;'' Bu nazik hareketin teşkilatımız içerisinde makes bulunması için, başta il müftüsü Nuri Bey olmak üzere emeği geçenlere saygı ve sevgilerimi iletiyorum,'' dedi.

Karaman emekli vaizlerinden Sezai Kırboğa ise “Asıl bu girişimi ve düşünceyi hayata geçiren il müftümüz takdiri şayan bir işi başlattığından dolayı Karamanımız adına ben de kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Günün akşamında ise Zenbilli Ali Efendi Kur’an Kursunda, Emekli İl Müftüsü İlhan Bey onuruna bir program icra edildi. Programa Aksaray Türk Tasavvuf Musikisi topluluğu Şefi Osman Akyol ve ekibi güzel bir konser sundu. Din görevlilerini yeniden bir araya getirtip hasret giderildi. Anlatılan fıkralarla hoş bir gece geçirilirmiş oldu,’’denildi.