Türkiye’nin ihtiyacı olan kanın tamamını gönüllü ve sürekli bağışçılarından karşılamak için çalışmalarını sürdüren Türk Kızılayı, kan bağışında bulunanlar adına fidan dikmek için önemli bir adım attı. Türk Kızılayı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın birlikte yürüttüğü “Bir Kan Bir Fidan” projesi kapsamında Vali Hakkı Teke Ormanında ilk fidanlar toprakla buluştu. Kamu Kuruluşları, Sivil Toplum Örgütleri ve Karaman halkının da desteğiyle el birliğiyle bağış yapanlar için fidan dikildi. Fidan Dikim törenine Vali Murat Koca, Orman Genel Müdürlüğü Konya Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey, KMÜ Rektörü Sabri Gökmen, Karaman Orman İşletme Müdürü İsmail Çelik, Daire Müdürleri, Kamu Kurum ve Kuruluşları çalışanları, Sivil Toplum Örgütleri üyeleri, Kan Bağışçıları ve Karaman halkı katıldı. Programda Ermenek'te maden kazasında yaşamını yitiren işçiler adına da 18 tane fidan dikildi.

Vali Murat Koca Karaman'da 6 bin 910 ünite kan bağışını yapıldığını dile getirerek ''Vali Hakkı Teke Ormanında fidan dikimi için bulunuyoruz. Burada bulunmamızın sebebi Kızılay'a kan bağışında bulunan vatandaşlarımızın adına birer fidan dikmek. Yılbaşından bugün itibariyle 6 bin 910 ünite Karaman Merkez ve ilçelerinde vatandaşlarımız tarafından Kızılay'a kan bağışında bulunulmuştur. Şu anda bu program çerçevesinde biz her vatandaşımız adına birer fidan dikmekle meşgulüz. Sağ olsunlar burada Kamu Kurum Kuruluşları, Üniversite öğrencilerimiz, insanlarımız, Sivil Toplum Örgütleri mensupları burada el birliğiyle bu işe başladık. Bu arada geçtiğimiz günler malumlarınız Ermenek'te elim bir kaza meydana geldi. 18 vatandaşımız burada rahmetli oldu. Ayrıca bu arkadaşlarımızın adına da birer fidan dikiyoruz. Şu anda ikisini diktik. Diğerlerini de İnşallah dikeceğiz. Ben vatandaşlarımızı Kızılay'a kan bağışına davet ediyorum. Çünkü bildiğimiz gibi her şeyin yapayı var ama kanın yapayını henüz insanlık üretmedi diye biliyorum yanlış değilse. Evet onun için Kızılay'a kan bağışında bulunmamız gerekiyor'' dedi

''EN ANLAMLI FİDANLAR BUGÜN DİKTİĞİMİZ FİDANLAR OLACAK''

Orman Genel Müdürlüğü Konya Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey, en anlamlı fidanlar bugün diktiğimiz fidanlar olacak diyerek ''Bugün burada Karaman ilinde kan bağışında bulunan her bir vatandaşımız için fidan dikmek üzere buraya toplandık. Kampanyamızın adı ''Bir Kan Bir Fidan'' yani her kan veren bir vatandaşımız için bir fidan dikmek üzere burada toplandık. Orman Genel Müdürlüğü olarak Orman Bölge Müdürlüğü olarak Karaman ilimizde toplamda 2 milyon 150 bin fidan dikeceğiz bu yıl 2014 yılı içerisinde. Ancak herhalde dikeceğimiz en anlamlı fidanlar bugün diktiğimiz fidanlar olacak. Çünkü bir taraftan maden kazasında şehit olan kardeşlerimiz için hem de kan bağışında bulunan kardeşlerimize bir vefa borcu olarak dikeceğiz. Devlet adına böyle bir kampanya düzenleniyor'' dedi.

Fidanların toprakla buluşmasının ardından program sona erdi.

NECATİ ERMİŞ