Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından yürütülecek olan ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen "ENGELLERİ İLE MUTLU AİLELER” isimli projenin açılış programı yapıldı.

Açılış programı KAR-EG-DER’in binasında yapıldı. Projenin açılış programına İl Dernekler Müdürü Ömer Sezer, Karaman Beyazay Derneği Başkanı Durmuş Sayaslan, Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği yönetim kurulu ve ilgili misafirler katıldı. Program proje ile ilgili yapılan sunumun ardından hazırlanan kokteyle sona erdi.    

Projenin detayı ile ilgili Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama şöyledir;

‘’Aile içi iletişimin çok zor sağlandığı günümüzde birbirine en yakın insanların zaman içinde ayni dili konuşmadıklarını görüyoruz. Sağlıklı olan çocuklarımızla bile iletişimimizin zaman zaman koptuğu dönemler oluyor. Özel çocuklarımız bu açıdan çok daha hassas ve farklı bir ilgiye ihtiyaç duymaktalar. Onların duyguları ve fiziksel ihtiyaçları daha hassas ve bilinçli bir yaklaşım gerektiriyor. Bu nedenle, Karaman il genelinde dezavantajlı gruplara yönelik farkındalığın artırılması, engelli bireylere sahip ailelerin sosyal, hukuksal, ekonomik ve kültürel alanda beceri ve yeterliliklerinin arttırılması, aile içi iletişimin ve aile bütünlüğünün sağlanmasına katkıda bulunmak için ailelerimize grup rehberliği eğitimi verilerek ailelerin yaşadığı zorlukları birbirleriyle paylaşacakları bir terapi ortamı hazırlanıp ailelerin sosyal faaliyetlerini geliştirecekleri bir “Aile Evi” açılacaktır.

Ayrıca proje kapsamında; 

Karaman merkezde engelli bireye sahip yirmi aileye;

1-Aile içi iletişim, aile bütünlüğü, engelli birey ve bireyin eğitimi 

2-Anayasal hakları ve kamu kurumlarından hizmet alımı konularında eğitimleri,

3-Sosyal girişkenlik konularında eğitimler verilmesi,

4-Anne- çocuk sağlığı ve beslenme konularında eğitimlerin sağlanması, 

5-Ailelilere grup rehberliği eğitimi verilerek, aileler yaşadıkları zorlukları birbirleriyle paylaşıp yaşanılan zorlukların kendilerine özel olmadığını yalnız olmadıklarını anlayacakları bir ortam oluşturulması, ailelerin sosyal faaliyetlerini gerçekleştirecekleri aile eğitim evinin açılması. 

6-Ailelerde annelere yönelik takı tasarım kursu açılarak bununla aileye sosyal ve ekonomik yönden katkı yapılması.

7-Ailelerin ihtiyaç duyduğu temel bilgilerin, paylaşımların bulunduğu dernek sitesi içinde bir paylaşım alanı oluşturularak ailelerin, bilgi paylaşımı yapması düşünülmektedir.

Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği olarak dileğimiz projemizin hayırlara vesile olarak amacına ulaşması ve bu çok kıymetli insanların hayatın her alanında hayatı bizimle paylaşarak yaşamaları çünkü onlardan zaman zaman öğreneceğimiz çok şeyler oluyor.

Projeye emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.’’dedi.