YARDIMLAŞMA, EĞİTİM VE SANATLA HAYAT BULUYOR
Türkiye’de bir ilki başardı. Sağlıklı insanlar Engelliler için bir Dernek kurup çalışırken; o, sağlıklı insanlar için dernek kurup eğitim ve sosyal çalışmaları ile göz dolduruyor.


"GÖNLÜ TOK”
Akraba evliliği ile küçük yaşta engelli olan ve hastalığı nedeni ile ilkokulu bitirdikten sonra okula gidemeyen Necibe Güngör, aynı rahatsızlığı bulunan kardeşi ile birlikte engelli yaşamını sanatla süslüyor.


Necibe Güngör,  kardeşi Erol Güngör ile dernek yöneticileri, Karaman’da 2003 yılında kurdukları “Ayrancı’yı Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği” ile sanatsal ve sosyal faaliyetlerle gönüllü destekçilerinin de katkıları ile yaşama sımsıkı sarılıyor.


Karaman’da Ayrancı Halk Eğitim Merkezinin açtığı yağlı boya, pastel ve liva eserlerin sergilendiği sanatsal resim sergisinde eserlerini de izlenime açan 52 yaşındaki Necibe Güngör;
“Hastalığım nedeni ile ilkokuldan sonra okula devam edemedim. Ama hep içimde kaldı okumak. Ve kendi memleketime karşı borçlu hissettim kendimi. Onun için 10 yıl önce arkadaşlarımla birlikte “Ayrancı’yı Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği” kurduk. Biz gelişme ve güzelleşmenin özellikle insanın eğitiminden geçtiğine inanıyoruz. Özellikle kız çocuklarımızın eğitimi önceliğimiz, o nedenle yardım faaliyetlerimiz oluyor.”dedi.


ENGELLİ YAŞAMINI SANAT VE EĞİTİMLE SÜSLÜYOR
Sanırım bu Türkiye’de bir ilk. Sağlıklı insanlar Engelliler için bir Dernek kurup çalışıyor ama, bir engellinin sağlıklı insanlar için dernek kurup çalışması çok görülen bir şey değil. Biz bunu başarmaya çalıştık. Bunu yapmaya çalışırken bir amacım da bir engellinin imkanları yaratılırsa veya imkanları zorlarsa neler yapabileceğini göstermektir. 10 yıldır birçok faaliyetlerimiz oldu. Kermesler düzenliyoruz. Ayrıca ben Ayrancı Halk Eğitim Merkezinin düzenlediği resim kurslarına giderek resim yapmayı öğrendim. Ve sabırla bunu başardım. Tek elimi kullanamıyorum Ama iki elimi tutarak ve ağzımla resim yapmayı öğrendim. Şimdi burada sergide eserlerim var. Ve çok mutluyum. İleri de kendi kişisel sergimi de açmayı düşünüyorum.  Ve eğer resimlerimi de satabilirsem bunların bir kısmını da okuyan çocuklarımız için derneğe bağışlayacağım.
Önemli olan hayata bir imza bırakmak, bir isim bırakmak. Bende bu amaçla uğraşıyorum. “dedi. Güngör, Ebru, Yağlı boya ve Osmanlı Saray Motiflerinin işlendiği serginin açılmasında emeği geçenlere ve Ayrancı Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri ve kursiyerlerine de teşekkür etti.
Necine Güngör, Derneği tanıtmanın yanında,  İlçe içinden ve dışından da pek çok gönüllü destekçilerinin katkıları ile hazırlanan ürünleri satışa sunarak, eğitime ve sanata doğrudan katkı sağlıyor.