“Sevgi engeli aşar” ve “Engelli olmak engel değildir” sloganları eşliğinde yürüyen engelli vatandaşlar, Aktekke Kent Meydanında toplanarak müzik eşliğinde eğlenceli dakikalar yaşadı.

Karaman Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Karaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Karaman Beyazay Derneği Şubesinin ortaklaşa organize ettiği, Karaman’da bulunan rehabilitasyon merkezlerinin ve engelli vatandaşların da katılarak destek verdiği Engelliler Haftası etkinliğinde Karaman’da bir ilki gerçekleştirdi.  Geçtiğimiz senelere göre katılımın ve desteğin büyük olduğu bu organizasyonda engellileri neşelendiren palyaçolar yanında, engelli vatandaşlara ve çocuklara balon dağıtıldı. GOLDA’NIN da etkinliğe katılarak destek vermesi takdirle karşılanırken, ayrıca vatandaşlara kek, meyve suyu da ikram edildi.
Etkinlik yürüyüşüne ve eğlenceye Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, MEB Orta Öğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hacı Ali Okur, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Karaman Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Hayati Kısacık, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekteri Dr. Ayhan Erenoğlu, CHP Milletvekili Adayı M. Cem Kağnıcı CHP Yöneticileri, TÜMSİAD Başkanı Rıfat Karaulu katıldı.
Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Durmuş Sayaslan selamlama ve katılımdan dolayı teşekkür konuşmasının ardından, Yiğit Can Çalışkan engelliler adına bir konuşma yaptı.
Yiğit Can Çalışkan engelli katılımcılara seslenerek; “Engelleriyle yaşamaya çalışan cefakar ve vefakar kardeşlerim, ‘biz de varız’ demeye hoş geldiniz” dedi.
“Engellilik, yalnızca engellilerin ve ailelerinin sorunu değildir” diyen Çalışkan, “Engellilerin sorunu toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendirir. Bu sorun teşhis koymadan iyileştirmeye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar bütüncül bir anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir sorun olarak algılanmalıdır” şeklinde konuştu.
Çalışkan; günümüzde ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin sadece ekonomisinin büyüklüğüyle ölçülmediğini, ülkelerin engelli vatandaşlarına ne kadar değer verdiğiyle ölçüldüğünü ifade etti.
Engelli vatandaşlara yönelik yasal düzenlemelerde eksiklik olduğuna işaret eden Çalışkan, bu eksikliklerin bir an önce giderilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 
Engellilere yönelik oluşturulan politikaların ilerletilmesi gerektiğini savunan Çalışkan, “Başta kendileri olmak üzere aileleri ve tüm toplum engellilik konusunda bilinçlendirilmelidir. Eğitim, sağlık, toplumsal destek ve istihdam gibi haklarının güvenceye alınması ve uygun rehabilitasyon programlarının geliştirilmesi büyük önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.
Katılımcılar konuşmaların ardından Karaman Belediyesinin desteğiyle sağlanan müzik grubunun hareketli müzikleriyle bolca eğlendiler. Program GOLDA’NIN ikramı sonrası son buldu.