Türkiye Beyazay Derneği Karaman Şubesi Başkanı Ahmet Zeki Ünal 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü i,le ilgili yaptığı basın açıklamasında;
''Engelliler sadece yılın belli günlerinde ve haftalarında hatırlanmak istemiyorlar. Onlar yılın her gününde diğer insanlar gibi normal bir biçimde gündelik sosyal hayata katılmak istiyorlar. Derneğimiz bu amaçla yola çıkmış bir dernektir. Beyazay Derneği Karaman şubesi olarak bu vesileyle tekrar hatırlatmak isteriz ki, engelliler kamu ve özel kurum ve kuruluşların ve belediyelerin sorumlu oldukları alanları ve mekânları engellilerin erişimine uygun hale getirmelerini isteyen “Özürlüler Kanununun’’ gereğini bir an önce yerine getirmelerini beklemektedir. Türkiye Beyazay Derneği engellilerin sosyal dünyada normal yerlerini almaları için projeler ve kampanyalar yürütmektedir. 30 Kasım’da itibariyle “Birlikte Yürüyoruz” adıyla görme engellilik konusunda bilinçlendirme amaçlı yeni bir projemiz başlamıştır.( www.birlikteyuruyoruz.org)
Ayrıca engellilerin hakları için mücadelede engelli derneklerinin el birliği yaparak dayanışmalarının daha fazla sonuçlar elde edilmesini sağlayacağını de hatırlatmak isteriz. Bu vesileyle de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlarız,''dedi.