Karaman Emniyet Müdürlüğü ekipleri Karaman'da trafikte akülü engelli aracı kullanmak zorunda kalan vatandaşlara, temel trafik kuralları konusunda eğitim vermeye başladı.

"Karaman Emniyet Müdürlüğü olarak bu vatandaşlarımıza Trafikte nasıl hareket etmeleri, araçlarını nasıl kullanmaları konusunda kısım kısım eğitim vermeye başladık. Biz bu kişiler tamam deyinceye kadar bu eğitimleri sürdüreceğiz. Ayrıca bu arkadaşlarımızın araçları ile evlerine rahat girip çıkabilmeleri, araçlarını evlerinin uygun yerlerine park edebilmeleri içinde tespitler yapıldı. İhtiyaçlar giderildi. Bir kişi daha benim hala ihtiyacım var diyorsa o kişini eğitimi devam edecek."

Karaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Erkan ise araçlar dağıtılırken bu vatandaşlarımızın bazılarının trafikle hiç tanışmadıklarını ve bu araçları kullanmayı bilmediklerini öğrendiklerini belirterek, "Bu sorunun çözümü için Emniyet Müdürümüzle birlikte böyle bir eğitim verilmesi kararı alındı. Periyodik şekilde, gruplar halinde eğitimler devam ediyor. Engelli vatandaşlarımızın ikinci bir engelle karşılaşmamaları için bu eğitim şart" diye konuştu.

Eğitim alan vatandaşlar da eğitimlerin kendileri için oldukça faydalı geçtiğini söyledi.