Karaman Kent Konseyi, Karaman Rehberlik Araştırma Merkezi, Karaman'da ki Engellilerle ilgili STK ve Dernekler ile çok sayıda vatandaş' Her İnsan Bir Engelli Adayıdır' yüryüşünü gerçekleştirdi.

Aktekke Kent Meydanından, Cumhuriyet Parkına doğru gerçekleşen yürüyüşe Karaman Valisi Murat Koca, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven,İşkur Müdürü Kenan Ateş, Milli Eğitim Şube Müdürü Haşim Tunca, okul müdürleri, STKlar, engellilerle ilgili dernekler, Rehabilitasyon Merkezleri, Final Okullarının öğrencileri, engelliler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Cumhuriyet Parkında noktalanan yürüyüş sonrası, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından program başladı. Engellileri temsilen Sinan Serçeli'nin okuduğu 'İçinizden biriyim'' ismli şiiriyle katılanlara duygusal anlar yaşattı.   Sağlıklı her bir ferdin birer engelli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğini ifade eden Vali Murat Koca konuşmasının devamında; “ Kimi engellilerin bir kısmının doğuştan bir kısmının ise çeşitli nedenlerden dolayı yaşanan hadiselerle engelli olabiliyorlar. Engelli kardeşlerimizin ailelerine çok teşekkür ediyorum. Kişisel olarak empati yaptığımızda ve kendimizi onların yerine koyduğumuzda yedi gün yirmi dört saat ara vermeden bu anne, baba, kardeşlerin neler çektiğini az yada çok hissedebiliyoruz. Allah bu ailelerimize güç veriyor, kuvvet veriyor, sabır veriyor. İnşallah bu dünyadaki karşılıklarını ahiret yurdunda alacaklarına yürekten inanıyorum. Devlet olarak engelli kardeşlerimize sosyal devlet olmanın bir gereği olarak iş imkânları başta olmak üzere değişik destekler verildiğini biliyoruz. Yasalarımızda ve mevzuatlarımızda da engelli kardeşlerimizin hayatlarını daha iyi devam ettirebilmeleri için kurum ve kuruluşların kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırıcı tedbir almaları gerekiyor ve gördüğümüz kadarıyla da başta belediyemiz olmak üzere diğer kurumlarımızda bu tedbirleri alıyorlar. Bu vesile ile engelli kardeşlerimizin haftasını kutluyor, Allah kimseyi ne birisine zarar verici konuma düşürmesini ne de engelli hale getirmemesini diliyor, bütün engelli kardeşlerimi kucaklıyorum” dedi.
 
Vali Koca daha sonra alanda bulunan engelli vatandaşlarla yakından ilgilenerek onlarla bir süre sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Programın ardından alanda verilen konserle birlikte engelliler ve vatandaşlar keyifli ve güzel anlar yaşadı.

Program etli pilav dağıtımı sonrası sona erdi