Başarı Koleji Öğrencileri Sosyal Sorumluluk Proje kapsamında, Engelliler Haftası ile ilgili projesini gerçekleştirmek için bugün (14.05.2014 Çarşamba) Atatürk Parkında bir araya gelip, Öğretmenleri rehberliğinde Aktekke Meydanına kadar yürüdüler. Yürüyüşte Başarı Koleji öğrencileri Engelli vatandaşları daha iyi anlayabilmek ve anlatabilmek için kendilerini engelli bir vatandaşmış gibi hazırlayıp yürüyüşü tamamladılar.
Proje kapsamında yapılan bu yürüyüşün sonunda Rehber Öğretmenleri tarafından bir açıklama yapıldı.
Yapılan açıklamada;
"Başarı Koleji olarak Sosyal Sorumluluk Proje kapsamında, öğrencilerimizin Engelliler Haftası ile ilgili projesini gerçekleştirmek için burada toplanmış bulunmaktayız. Öncelikli amacımız, engelli vatandaşlarımızı anlamak ve onların günlük hayatta yaşadıkları sıkıntıları daha yakından fark edebilmektir. Bu anlamda öğrencilerimize hem de topluma farkındalık oluşturabilirsek projemiz amacına ulaşacaktır. Başarı Koleji olarak bir sosyal sorumluluğumuzu daha yerine getirmekteyiz.
Doğuştan, bir hastalık nedeniyle veya bir kaza sonucu bedensel veya ruhsal bozukluğu olan insanlara engelli denir. Her insanın başına gelebilecek olan bu durum karşısında duyarlı olmalıyız. Engelli insanlara acımak yerine, onlara hayata bağlayacak davranışlarda bulunup yaşamlarını kolaylaştırarak mutlu olmalarını sağlamalıyız.
Yurdumuzda; görmeyen, işitmeyen, hareket edemeyen, zihinsel ve ruhsal dengede işlevsel bozukluk yaklaşık dört milyon beş yüz bin vatandaşımızda bulunmaktadır. Bu sayının yaklaşık bir milyon beş yüz binini çocuklar oluşturmaktadır. Engelli vatandaşlarımız da yaşamlarını sürdürebilmek için çalışıp para kazanmak zorundadırlar. Çalışmak, bir işe yaradığını hissetmek her insan gibi engelli vatandaşlarımızı da mutlu ederek yaşama dört elle sarılmalarını sağlayacaktır. 
Engelli vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yapılmalıdır. Örneğin; toplu taşıma araçları, engelli vatandaşlarımızın kolayca binip inebileceği biçimde düzenlenmelidir. Caddede, parkta veya iş yerindeki tuvaletler, engelli vatandaşlarımızın kullanabileceği biçimde yapılmalıdır.
Bedensel engelli kişilere acımak ve onların durumu karşısında duygulanmak, onların sorunlarına hiçbir çözüm getirmez. Her engellinin yapabileceği bir iş mutlaka vardır. Onlara iş vererek mutlu olmalarını sağlamalıyız. Yasalarımız, her yüz işçi çalıştırılan bir iş yerinde, iki engelli çalıştırılması zorunlu kılmıştır.
Her toplumda engelli bulunmaktadır. Bu nedenle hem yurdumuzda hem de Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede, 10-16 Mayıs tarihleri arası Engelliler Haftası olarak değerlendirilmelidir.
Okulda, çevremizde yaşayan engelli arkadaşlarımızı anlayalım, onlara yardımcı olalım. Dünyada hiç kimsenin isteyerek engelli olmadığını unutmayalım. Engellilere yolda, taşıtlara ve geçitlerde yardımcı olarak yaşamlarını kolaylaştıralım. Onları üzmemeye, kırmamaya ve hayata küstürmemeye gayret gösterelim. Unutmayalım ki yaşamımızın bir yerinde, bir nedenle bizde engelli olabiliriz".