Ensar Vakfı Karaman Şubesi yöneticileri İmam-Hatipli kız öğrencileri ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Yoğun bir katılımın olduğu program Recep Can'ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından söz alan Vakıf başkanı Ali Bağcı vakfın çalışmaları ve İmam-Hatip liselerinin ve imam-Hatip Liselerinde okumanın önemine vurgu yaptı. ‘Her türlü engellemelere rağmen İmam-Hatipler hep var oldu ve olmaya da devam edecektir’ diyen Bağcı bu okullardan yetişen gençlerin vatanına milletine hizmetten başka bir düşüncelerinin olmadığını söyledi.

Daha sonra söz alan Ensar Vakfı Karaman Şubesi Hanım Komisyon Başkanı Hasibe Ceyhan ‘İmam-hatip okullarında uygulanan eğitim İslam dünyasında tek olma özelliği taşımaktadır. Dini ilimlerle, pozitif ilimleri bir arada tutan başka bir model dünyanın hiçbir yerinde yoktur’ diyerek ‘Ensar Vakfı olarak bizler gençlerin; kendini ifade edebilen, soran, sorgulayan, düşündüklerini demokratik yolla ifade edebilen, insanları dil, din, ırk, sosyal ve ekonomik statü yönünden ayırmayan bütün insanlığı kucaklayan, ülkesini ve insanlığı seven bireyler olarak yetişmesinde katkı sağlamak istiyoruz’ vurgusunu yaptı.

Öğrenciler adına söz alan Şeyma Aydoğdu ise yaptığı konuşmada ‘İmam-Hatip okullarının ilme ve ilim adamına verdiği büyük değer sebebiyledir ki; bu okullarda çık sayıda ilim adamı, devlet adamı ve ülkemize faydalı aydınlar yetişmiştir. Fakat karanlık güçler bu okulların önüne engeller koymuşlar, çözülme başlamış ve toplumda bir ahlak erozyonu yaşanmıştır. Geride bıraktığımız ve bir daha yaşanmasını istemediğimiz 28 Şubat süreci ülkemizdeki İslami gelişmeyi baltalamış ve dini sorunlarımızı derinleştirmiştir.’ Diyerek ‘Karşı karşıya kaldığımız bu sorunların tek çözümü de din eğitimi almış nesillerdir.’ Cümlesiyle sözlerini tamamladı.

Şube sekreteri Cahit Suci’nin kadının toplumdaki önemine vurgu yapan konuşmasının ardından Necati Yeniel Hocamız İmam-Hatip okullarında yetişen gençlerin başarılarını anlatan ve geçmişten örnekler vererek veciz  bir konuşma yapmış kendisinin de duygulandığı bu konuşma katılanları da duygulandırmıştır.

İmam-Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Yalvaç’ında yaptığı bir konuşmayla program sona ermiştir.