Ermenek Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi Konferans Salonunda saat 18.00’de gerçekleştirilen törene, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekçi, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Üst Teğmen Mehmet İçli, Ermenek Belediye Başkanı Necati Akpınar, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Recai Bilgin, İlçe Adli Yargı Komisyonu Başkanı Oğuzhan Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Ekici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Bilgiç, öğretim elemanları, Ermenek halkı ve çok sayıda öğrenci katıldı. 
Ermenek Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin hazırladığı oratoryo, şiirler, tiyatro gösterisi ve türküler, beğeniyle karşılandı. Gitar ve ney ile seslendirilen türküler ve şarkılara, salondakiler coşkuyla eşlik etti.

Millet olarak, yurt topraklarının ve bağımsızlığın korunması için nasıl bir savaş verildiğini bilmenin, bu güzel yurdu miras bırakan atalarımıza ve şehitlerimize karşı olan sorumluluklarımızı yerine getirmenin önemini vurgulayan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Çanakkale Zaferi’ni kazanan bilinci muhafaza etmek ve bu bilinci genç kuşaklara aktarmak zorunda olduğumuzu belirtti. Bu savaşta yer alarak adını tarihe altın harflerle yazdıran aziz şehitlerimizi minnetle andığını ve bu topraklar için toprağa düşenlerin aziz hatıraları önünde kahraman gazilerimize şükran duyduğunu ifade etti. 

İstiklal Marşımızı yazan büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un şahsiyetinin ve eserlerinin tanıtıldığı törende, Çanakkale zaferi ve Kurtuluş Savaşı mücadelemiz, şiirlerle adeta yeniden canlandırıldı. Okunan yazı ve şiirlerde, Çanakkale Zaferiyle sadece milli bir mücadele verilmediği, aynı zamanda bütün dünyaya “bir milletin nasıl olması gerektiğinin” gösterildiği vurgulandı.

Katılımcıların zaman zaman gözyaşlarını tutamadığı tören, Ermenek Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin gitar ve ney ile seslendirdiği türkülerle son buldu.