Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, bir proje için ilimize gelen yabancı konukları kabulünde, Karaman Belediyesi olarak her daim ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olduklarını söyledi.

Belediye Başkanı Uğurlu, “Fakirliğe ve Dışlanmaya Karşı Yaratıcı Çözümler” isimli proje kapsamında 4 ülke ve 9 farklı ulustan oluşan 35 kişilik öğrenciyi Belediye Meclis Salonu’nda kabul etti. Polonya, Letonya, İsveç, İngiltere, Kanada, Litvanya, Avustralya, Rusya ve Kazakistan’dan gelen öğrenciler Karaman’ın ev sahipliğinden memnun olduklarını belirterek proje hakkında bilgi verdi.

Farklı kültürlerin böyle önemli bir projede buluşmasının mutluluk verici örnek bir davranış olduğunu ifade eden Kâmil Uğurlu, Karaman Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla muhtaç vatandaşlarımıza verdiği hizmetlerden bahsetti. Uğurlu konuşmasında şunları söyledi:
“Dinimizde fakiri gözetmeye, muhtaçlara yardım etmeye büyük önem verilmiştir. Bizde Karaman Belediyesi olarak vatandaşlarımıza elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kimsesi olmayan, yardıma muhtaç yaşlı vatandaşlarımıza evde bakım hizmetleri sunuyoruz. Sağlık polikliniğimizde ücretsiz muayene ediyor, başka illerde tedavi gören hastaların ulaşım sorununu gideriyoruz. Yeni hizmete sunduğumuz Sosyal Market ile yardıma muhtaç insanlarımıza, Kültür Sosyal İşler Müdürlüğümüzce verdiğimiz kartla ihtiyacı kadar alış veriş yapma imkânı sağlıyoruz. ” dedi.  

Ziyaretin ardından Başkan Uğurlu misafirlere Karaman Belediyesine ait kültür yayınlarından oluşan hediye takdim etti.