Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen ve Gençleri Efendimiz’in (S.A.V.) ahlâkı ile buluşturmayı hedefleyen Siyer-i Nebi Yarışması, Türkiye genelinde 81 il ve birçok ilçedeki 3500 merkezde yapılmıştı. Sınava giren 150 bin genç, Dr. Mehmet Sürmeli’nin GAYE İNSAN HZ. MUHAMMED (S.A.V.) isimli kitabından çoktan seçmeli 80 soru için 110 dakika süre ile Efendimiz’i daha iyi tanımış olmanın heyecanını yaşamıştı.

Anadolu Gençlik Derneği Karaman Şubesi yönetim kurulu sınav sonrası basın toplantısı düzenledi. Karaman Demosan Otelde gerçekleşen toplantıya Anadolu Gençlik Derneği Karaman Şubesi yetkilileri, dernek üyeleri, okul müdürleri ve davetliler katıldı. Basın toplantısında konuşan Anadolu Gençlik Derneği Karaman Şubesi Başkanı Şahabettin Gezen ''İnsan olmanın ve yaratılışın gereği olan ibadet ve teslimiyet şuurundan uzaklaşarak giderek bünyeleşen bir İslam ümmetiyle karşı karşıya olduğumuz gerçeği bizleri derinden üzmekte ve bulunduğumuz coğrafyada sorumluluğumuzun ne kadar ağır olduğu görülmektedir. Dünya denen suni mekânın her karış topağını şereflendirmeyi amaç edinen ve burada insanlık tarihine bir medeniyet örneği gösteren ceddimiz Osmanlının torunları olarak yıllardır kaybettiğimiz yitiğimizi arıyor ve bunun derdiyle dertleniyoruz. Ne zaman ki İslami anlayışların yerini gayri İslami anlayışlar almaya başladı ise yaşadığımız topraklarda huzur ve sükûnet ortadan kalkmış birliğimiz ve dirliğimiz kaybolmaya başlamıştır. Başta Müslüman Türk milleti olmak üzere İslami hayatlarından uzaklaştıran toplumlar değişik isimler ve anlayışlarla bölünmeye ve parçalanmaya başlanmış küfrün temsilcisi Siyonizm ve iş birlikçi batı kültürünün oyununa alet olmaktan kurtulamamışlardır. Yeryüzünde kol gezen ve kıyamete dekte varlığını sürdürecek olan zülüm ve fitne ne yazık ki katlanarak büyüyen ve yeni nesillerimiz esir alan adeta koca bir bataklığa dönüşmüştür. Başta ülkemiz olmak üzere yer yüzünde şer odaklarınca kurgulanan oyunlar ve oluşturulan yapay gündemlerle milyonlarca insan oyalanmakta ve peygamberi anlayıştan uzaklaştırılmaktadır. Ülkemizin ve İslam aleminin kurtuluşuna zerre kadar bir katkısı olmayacak işlerle zihinleri meşgul edilmekte ve sağlıklı düşünen bireylerin sayısı giderek azalmaktadır'' dedi.

YARDIMINI ESİRGEMEYEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

Anadolu Gençlik Derneği Karaman Şubesi Başkanı Şahabettin Gezen yardımını esirgemeyen herkese teşekkür ederek ''Sosyal medya adı altında lanse edilen ama gerçekte biz Müslümanları gün gün dininden milletinden eşinden dostundan ve çevresinden bir haber asosyal birer canlı haline dönüştürmekte ve dostluk kardeşlik mahremiyet tevazu saygı sevgi edep ve aya gibi kaybettiğimiz taktirde geri kazanılması imkansız hasretlerimiz birer birer yok olmaktadır. Anadolu Gençlik Derneği olarak kurulduğu günden bu yana insan olmamızın gayesi ve Müslümanlığımız gereği önce ahlak ve maneviyat ilkesi olarak öne çıkan bizler başta kendimiz milletimiz olmak üzere İslam ümmetinin her bir ferdini kendimize emanet edilmiş birer can olarak görüyor ve her birinin tek tek dinini aklını neslini malını ve canını korumayı nasıl ki geçmişte kendimize görev and etmiş isek bundan sonrada görev ant etmeye devam edeceğiz. Bize yeni bir medeniyet hayaliyle yanıp tutuşan başta rahman ve rahim olan kainatın yaratıcısına karşı sorumluluk bilinci taşıyan nebiler nebisi hazreti Muhammet Mustafa’nın hayatını hayatlarına düstur edinen nesiller yetiştirmeyi birinci vasıl görevimiz olarak görüyor ve burada çaba sarf etmenin şerefi onuru ile yaşıyoruz hayatımızın her alanında nüfus eden gayri İslami anlayışlara düşüncelere yaşantılara oyunlara entrikalara düzenlere ve tuzaklara son nefesimize kadar Allaha Peygambere Kurana ve tüm manevi değerlerimize sahip çıkma adına yapılması gerekenleri yapacak ve atılması gereken tüm adımları atmaktan geri durmayacağız. Bu vesileyle tertip etmiş olduğumuz yüzlerce ayrı faaliyetlerimizden olan ve geçtiğimiz hafta sonu Türkiye genelinde yüz binlerce lise öğrencisi katılımı ile gerçekleştirmiş olduğumuz Siyer-i Nebi yarışmasının neticelenmesi anına kadar emeği ve katkısı olan başta dernek yönetimimiz olmak üzere il milli eğitim müdürümüze müdür yardımcılarımıza ve şube müdürlerimize maddi ve manevi katkılarından dolayı sponsorlarımıza öğrencilere ulaşmamız hususunda yardımlarını esirgemeyen okul müdürlerimiz ve ilgili öğretmenlerimize ve şehrimizin değerli basın mensupları arkadaşlara teşekkür ediyor yarışmaya katılan tüm öğrencimizin asımın nesli birer fert olmalarını cenabı Allahtan niyaz ediyorum'' dedi.

Hz. Peygamberini en iyi tanıyan 81 il birincisi Umre’ye giderken, birinci olan 6 bin TL ücretle ödüllendirilecek.

Necati ERMİŞ