Karaman il merkezi ve şehirlerarası yollarda yapılan uygulamalar trafik kazalarını en asgari seviyeye indirmek için yapılmaktadır. Karaman Emniyet Müdürlüğü olarak halkımızdan isteğimiz görevli personellerimize yardımcı olması, yapılan uygulamaların kendilerinin yararına olduğunu bilmeleridir. Şehrimizde meydana gelen kazaları günlük olarak yerel gazetelerde ve internette takip ederek can ve mal kayıplarını görebilirsiniz.

     Her yıl binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği, iki yüz binin üzerinde vatandaşımızın yaralanıp, bunlardan birçoğunun sakat kaldığı trafik kazaları ve sonuçlarının azaltılmasına yönelik yapılan rutin çalışmaların yanında yol kullanıcılarını bilgilendirmek, yorgun sürücülerin dinlenmesini sağlamak amacı ile Güvenli Yolculuk ve Dostluk Çayı İçin 5 Dk Mola projesinin hayata geçirilmesi planlanmaktadır.

    01.09.2014 tarihinde saat 14:00’de, Konya-Karaman yolu 10.km’de (Kombassan Gıda önü) açılışı yapılacak olan Güvenli Yolculuk ve Dostluk Çayı İçin 5 Dk Mola projesi hakkında araç sürücüleri bilgilendirilecektir. Tüm Karaman halkımız davetlidir.