Kur'an ziyafetinde tilavet edilen aşr-ı şerifler Karamanlıların gönüllerini fethetti.

Kur'an-ı Kerim'in nüzulünün 1402. yılında Peygamber Efendimiz Muhammet Mustafa (sav)'in doğumuna ithafen, Karaman İl genelinde 15Aralık 2011 tarihinden itibaren okunan 6110 Hatmi Şerifin duasını 05.02.2012 Pazar günü saat 10.00 da Türkiye’nin en seçkin Kurra Hafızların dan Kocatepe İmam-Hatibi M.Ali Kuştaşı, Mushafları İnceleme Kurulu Üyesi Halil Tenger ve Ankara Kurtuluş Camii İmam-Hatibin Mehmet Atıcı dan oluşan Kur'an bülbüllerinin katılımı ile Merkez İmamı Azam Camiinde Kur'an-ı Kerim Ziyafeti düzenlendi.

İlk olarak Karaman İl Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi Korosu'nun bir birinden güzel ilahileriyle başlayan program, Merkez Gürcüoğlu Cami İmam-Hatibi İ.Hakkı UYSAL ın aşrı şerif okuması ile başladı. İl Müftüsü Nuri Değrmenci'nin konuşması ile devam etti.

İl Müftümüz Nuri Değirmenci, Kur'an'ın tefekkür ile okunduğunda, O’na gereken değer verildiğinde, O'nun da çok şeyler vereceğini kaydetti.

Daha sonra sırası ile Kocatepe İmam-Hatibi M. Ali Kuştaşı, Mushafları İnceleme Kurulu Üyesi Halil Tenger  ile Ankara Kurtuluş Camii İmam-Hatibi Mehmet Atıcı’dan oluşan Kur'an bülbülleri, Kur'an'ı tilavet ettiler.  Okuyuculara program sonunda plaket takdim edildi.

Programa katılacağı daha önceden duyurulan Aşere Takrip Tayyibe Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Fatih Çollak, ise uçak seferlerinin iptal edilmesinden dolayı Karaman'a gelemedi.


Karamanlılara hitap eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, bu ziyafeti düzenleyen İl Müftülüğüne teşekkür etti.

Kur’an-ı Kerim’in sadece okunmamasını gerektiğini söyleyen Yılmaz,  Kur’an-ı Kerim’i okuyup daha sonra onu hayatımıza lanse etmemiz tavsiyesinde bulundu.

Program sonunda Yunus Emre Kültür Vakfı tarafından 3500 kişilik etli pilav ikram edildi.

Karamanlıların havanın soğuk olmasına aldırmadan yoğun ilgi gösterdiği program, İl Müftümüz Nuri Değirmenci'nin yaptığı hatim duası ile sona erdi.