AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü konu8yla ilgili yaptığı açıklamada, ''Son aylarda Hatay’ın güneyindeki Türkmenler bir katliamın eşiğinde hayatlarına devam etmektedir. Türkmen dağında ilerlemeye çalışan Suriye ordusu, bölgedeki Müslüman kardeşlerimizin varlığına son vermek istemektedir. AK Parti olarak bu saldırıları kınadık ve kınamaya devam ediyoruz.
Suriye Türkmen Meclisi Genel Başkan Yardımcısı Zeki Türkmen ve AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sosyal İşler Başkanımız Nükhet Hotar’ın yaptığı görüşme sonrasında bölgede acil olarak ihtiyaç duyulan malzemeler, çocuk maması, çocuk bezi, battaniye ve uzun süre dayanıklı gıda ürünleri olarak tespit edilmiştir.
AK Parti il ve ilçe teşkilatlarımızın bu malzemelerin kampanya süresince kendi yerellerinde toplamaları konusunda gerekli talimat verilmiş bulunmaktadır. 
Yardım kampanyası 11 Ocak'ta başlamış olup 10 gün sürecektir. Karaman il ve ilçelerinden yardım kampanyasına katılacak vatandaşlarımız il ve ilçe başkanlıklarımızla irtibata geçerek yardım kampanyasına katılabilirler. Bölgede acil olarak ihtiyaç duyulan malzemelerin çocuk bezi, giysi, ayakkabı, çocuk maması, battaniye, konserve ve kuru gıda gibi uzun süre dayanabilen gıda maddeleri olduğu belirlenmiştir.
İçinde bulundukları savaş ve kış şartlarını da göz önüne aldığımız zaman oradaki kardeşlerimiz zor günler geçirmektedirler. Bu zorluklar içinde Bayırbucak bölgesinde yaşayan bu kardeşlerimiz için yapılan yardım kampanyasına başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere tüm Karamanlı hemşerilerimizin gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyorum.'' dedi. 
YARDIMLARINIZLA İLGİLİ TEŞKİLAT BİNAMIZLA İRTİBATA GEÇEBİLİRSİNİZ. 0338 214 54 55
-