Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin  (KAREGDER) Karaman İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği ‘Herkes O’nu Okuyor’ projesi kapsamındaki yarışmaya katılan il sayısı 33 e ulaştı.


KAREGDER Başkan Yardımcısı Abdulkadir Gök, www.herkesonuokuyor.com sitesine yetişkinlerde il dışından da kayıt olduğunu belirterek hedeflerinin 81 ile ulaşmak olduğunu söyledi. Karaman dışından kayıt olduğunda sitedeki haritada katılan ilin renklendiğini söyleyen Gök, il dışındaki katılımcıların sınava Karaman’da misafir edilip sınava gireceğini ifade etti. Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci ile KAREGDER Başkanı Yahya Okçu’nun kısa bir süre önce canlı bağlantı gerçekleştirdikleri Burç FM program sunucusu Saniye Öztürk’ün de Karaman’a hem sınav için hem gezmek için gelmeyi düşündüğünü belirterek  “ ‘Herkes O’nu Okuyor’ projesi kapsamındaki yarışma ile  50 bin insan Efendimizin hayatını en sağlıklı şekilde öğrenecek. Bunun yanında il dışından katılımlarla Karaman’ın tanıtımına da farklı bir katkı sağlayacak. Yine katılan herkese Kuran-ı Kerim hediye edilecek olması projenin her anlamda bereketli olmasına vesile oldu.


Geçen yıl Sahabe Efendilerimiz adına 10 bin fidan dikilmiş ve etkinliğimiz Türkiye’de ilk olması nedeniyle iyi bir örnek olmuştu. Emeği geçen kurumlara, sponsorlarımıza ve sahada çalışan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.” dedi.