Kısa adı AKÇEV olan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği Karaman Şubesi Konferans serisine devam ediyor.
14 Şubat Cuma Günü saat 19.40 da Yunus Emre Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa Helal ve Sağlıklı Gıda Platformunun öncülüğünden konferanslarına devam eden Prof.Dr. Orhan Çeker ''Helal Gıda Seçiminin Önemi'' konulu konferans verdi.

Konferansa Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Şaban Şahin, MHP Belediye Başkan adayı Ali Pınarbaşı, parti yöneticileri STK Temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

AKÇEV adına selamla konuşması yapan Özel Mümine Hatun Hastanesi Başhekimi Uz.Dr. Yunus Yılmaz çalışmalarıyla ilgili kısa bilgiler verdi. 

Ardından ''Helal Gıda Seçiminin Önemi'' konulu konferansına başlayan Prof.Dr. Orhan Çeker;''‘’Üreticiler önemli pazarları elinde tutmak için Müslümanların tüketimine uygun üretim yapmak zorunda kaldı. Malezya helal gıda üretimde diğer ülkelere göre daha ön planda kaldı. Bizler de  birkaç yıldır helal gıda ve sağlıkla ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. Bununla ilgili 2 yıl önce sempozyum düzenledik.Bu sempozyuma TSE ve Diyanetten yetkililer çağırdık ve onlarda bizim davetimize önem gösterdiler.Biz  TSE’nin bölüm kurulu haline geldik ve platformumuz TSE ile birlikte çalışmaya başladı. Böylece TSE’de helal damgası ürünler vermeye başladı.Tüketiciler olarak ürünlerin üzerinde TSE’nin helal ürün damgasını gördüğünüz zaman o ürünü güvenlikle alabilirsiniz.
Şuan dünya üzerinde helal damgası veren 300’e yakın kuruluş var. Bu kuruluşların 60’dan fazlası Hristiyanlar oluşturuyor. Böyle bir durumda Müslümanların bu konu hakkında daha ciddi bir çalışma içine girmeli.İnsanoğlunun vücudu helal gıdaya ayarlı bir şekilde yaratılmıştır. ‘’Helal süt emmiş’’ ve ‘’ Sütü bozuk’’ sözleri de insanın yapısının helal gıdaya göre yaratıldığının en büyük göstergelerindendir. Ancak insanlarda özellikle gençlerde artık vücut doğal gıdayı kabul etmez duruma gelmiştir.Çünkü vücut yapay malzemeye alışmıştır.Bozulmuş vücudu ancak helal gıda düzeltir.
Hristiyanlar her türlü şeyi yerler . Yahudiler ise yiyeceklerde biraz daha titiz davranır. Daha sonra Müslümanlar takip eder. Hristiyanlar bizlerin vücut  ayarını bozmak için elinden gelen her şeyi yapıyorlar. Biz Müslümanlar olarak bu durumu değiiştimek zorundayız.’’ Dedi.

PROF. DR. ORHAN ÇEKER KİMDİR?
1953’te Haymana / Ankara’da doğdu. 1972 Yozgat İmam Hatip Okulunu, 1976 Konya Yüksek İslam Enstitüsü ve 1980 Bağdat, Mustansıriye Üniversitesi Arap Dili Enstitüsünü bitirdi.

Kısa bir süre Batman Kız Meslek Lisesi’nde öğretmenlik yaptı. 1977’de Konya Yüksek İslam Enstitüsü’nde Fıkıh Asistanı oldu. 1986’da Konya İlahiyat Fakültesi’nde İslam Hukuku Doktoru, 1988’de Doçenti ve 1996’da Profesörü oldu. Halen Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Evli ve beş çocuk babasıdır.