6 Mart salı akşamı Demosan Otel’de gerçekleşen kutlama programına Karaman Valisi Süleyman Kahraman, KMÜ, Rektörü Prof.Dr. Sabri Gökmen, Başsavcı Mustafa Kemal Çokdinç, diğer protokol üyeleri, belde belediye başkanları ve çok sayıda zaman okuru ve vatandaş katıldı. Program Karaman Zaman Gazetesi İl Temsilcisi İlyas Ürkek ‘in açılış konuşmasıyla başladı. Ürkek 1986 yılından bu yana tirajını yükselten gazetenin, Karaman’ın ilçelerinde de önemli bir sayıya ulaştığını belirtti.

Programda 25. yıl, 5 dakikalık bilgilendirme amaçlı bir sinevizyon gösterisi yapıldı. Ardından Aksiyon Dergisi Ankara temsilcisi İdris Gürsoy ‘un konuşması yer aldı. Medyanın neden önemli olduğunu, zaman gazetesinin Türk Medyası üzerindeki önemine değinen Gürsoy: “Zaman Gazetesi, hep özgürlükten, halktan yana bir tutum içinde oldu. Sadece Türkiye ‘de değil 15 ülkede de yayınlanıyor. Yitik değerlerimizi kaybettik. New York Times gibi gazetelerimizin olması gerekir. İşte zaman gazetesi, böyle iddialı bir gazete olmak için yola çıktı. Zaman Gazetesi’nin bir yayın çizgisi var. Bu çizgi değişmediği sürece halkla birlikte büyümeye devam edecektir” dedi.


Program küçük çaplı yarışmalarla renklendirildi. Her yaş kesiminden yarışmacıların seçildiği yarışmada minik yarışmacı sloganıyla salonun ilgisini çekti. Slogan yarışmasında minik yarışmacı Azra Ürkebaş’ın “Her Zaman Yaşa ZAMAN!”sloganı büyük beğeni ve alkış toplayarak birinci seçildi. Program Karaman Valisi Süleyman Kahraman’ın konuşmasıyla devam etti. Kahraman, “Gazete, bir milletin vicdanına tercümandır, yol gösterir. Sağlıklı bir iletişimin kurulmasına zemin hazırlar. Zaman Gazetesi bu zemini sağlam kurmuştur bu yönüyle hem merkezin hem de taşranın sesi olmuştur” dedi. Kahraman son olarak “25 yaşına basan zaman gazetesi evli midir, bekâr mıdır, çocuğu var mıdır? Şeklinde espri yaparak konuşmasına son verdi. Program ödül ve coşkulu bir pasta kesimi ile sonlandı.

En çok abone bulan ve en uzun süre abone olan altı kişiye vali Süleyman Kahraman tarafından plaket verildi. Katkılarından dolayı Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’e, Karaman Belediyesi Başkanı Kamil Uğurlu’ya, Karaman tanıtımına katkılarından dolayı Vali Süleyman Kahraman’a plaketleri sırasıyla KASİAD Başkanı Ahmet Kılınç, Aksiyon Dergisi Ankara Temsilcisi İdris Gürsoy ve Karaman Zaman Gazetesi İl Temsilcisi İlyas Ürkek tarafından plaketleri takdim edildi.

www.karamangundem.com sitemiz adına K.Önder Demirkollu’nunda bulunduğu yerel basına da katılım belgesi verildi. 

Haber:Nurcan Akkurt
Foto:K.Önder Demirkollu