Her yıl olduğu gibi bu eğitim dönemi öncesinde de ülkemizdeki ve neredeyse dünyanın her yerindeki öğrenciler için tatlı bir heyecan yaşanıyor.​ Çocuklarının eğitim dönemine eksiksiz girmeleri için aileler, bu hazırlığı tamamlama telaşında olacaklar.
Bunun yanında ülkemizde ve dünyanın birçok coğrafyasında bu heyecanı yaşayamadan ders zilinin çalmasını bekleyen on binlerce yetim çocuk var. Okulların açılmasına kısa bir süre kala yetimler çeşitli eğitim ihtiyaçlarının giderilmesi için hayırseverlerin yolunu gözlüyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı eğitim ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken yetim çocuklarımız için her yıl olduğu gibi bu eğitim dönemi öncesinde de kırtasiye yardımı gerçekleştiriyor. İçerisinde defter, kalem, silgi, kalem tıraş, kalem kutusu, boya çeşitleri vb. eğitim malzemelerinin bulunduğu, bedeli 50 TL olan kırtasiye setleri, yardımseverlerin bağışlarıyla bu yıl da yetim öğrencilere ulaştırılmaya başlandı. Bu çerçevede Karaman’da da yetim çocuklar için kırtasiye malzemeleri dağıtımları yapılıyor.

Türkiye'nin birçok şehrindeki 9.000 yetimin yanı sıra Suriye, Lübnan, Yemen, Çad, Ruanda, Etiyopya, Sri Lanka, Afganistan, Kazakistan, Arnavutluk, Makedonya, Sancak, Mısır'da gerçekleştirilecek dağıtımlarda 17.303 yetimin kırtasiye ihtiyaçları giderilecek.

Dünya ülkeleri ile birlikte ülkemizde ve Karaman’daki yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklarımıza ulaşmak için projeye 50 TL karşılığında siz de destek olabilirsiniz.