İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışmasının Finali Yapıldı Foto Galeri: İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışmasının Finali Yapıldı
Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Millî Eğitim Şube Müdürü Aziz Demir, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Düzenlenen programda selamlama konuşması yapan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, yarışmaya katılan öğrencilere başarılar dilerek finale kalan tüm öğrencilerin gönüllerin birincisi olduğunu ifade etti. Çalışkan, “İstiklal Marşı’mızı okuyan her bir öğrencimizi tebrik ediyorum. Onlar marşımızı okurken duygulanmamak elde değil. Duamız odur ki İstiklal Marşı’mızı okuyan çocuklarımız marşımızda yer alan öğütleri anlayarak hayatlarında tatbik etsinler. Korkma ile başlayan ve istiklal ile biten o on kıtanın hikmetini bilen çocukların yetişmesi temennisi ile yarışmada emeği geçenlere teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.

İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ın konuşmasının ardından yarışmaya geçildi. İlkokul kategorisinde 32, ortaokul kategorisinde ise 32 öğrencinin katıldığı yarışmada, öğrencilerden kimisi coşkuyla, kimisi duygulu bir tonda, kimisi de beden dilini kullanarak okudukları İstiklal Marşı’nı seçici kurul üyelerinin beğenisine sundu. Öğrencilerin sahnede sergilemiş olduğu performanslar ayakta alkışlandı. Öğrencilerin performansları karşısında derecelendirmede zorlanan seçici kurul üyeleri ise yarışmacıların sahneyi kullanışlarına ve okuyuş tarzlarına dikkat etti.

Büyük bir çekişmeye sahne olan “İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışmasında” seçici kurulun yapmış olduğu değerlendirme sonucunda; ilkokul kategorisinde Vali Ali Akan İlkokulu öğrencisi Ebu Bekir Köksal birinci, öğrencisi Özel Babaoğlu İlkokulu öğrencisi Ada Güneş Cezaroğlu ikinci olurken Mehmet Çavaş İlkokulu öğrencisi Merve Öztürk üçüncü ve Durmuş Ali Gülcan İlkokulu öğrencisi Gülsüm Ece Erkara dördüncü oldu.

Ortaokul kategorisinde ise Dr. Faruk Sükan Ortaokulu öğrencisi Nebi Can Sarı birinci olurken, 15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ayla Zülal Çağlayan ikinci, Özel Babaoğlu Ortaokulu öğrencisi Gözde Dünya Cezaroğlu üçüncü ve Fatih Eğitim Çalışanları Ortaokulu öğrencisi Hayrunisa Gül ise dördüncü oldu.