2013 yılında başlatılan, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Eğitim-Bir Sen ve İHH İnsani Yardım Vakfı işbirliği ile tüm ülkemizde yürütülen İyilikte Yarışan Sınıflar- Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var projesi üç yılı geride bıraktı.
Karaman İHH İnsani Yardım Derneği yönetim kurulu üyeleri tarafından yapılan sunum ve değerlendirmede; yarınların bilinçli, fedakâr, yardımsever, duyarlı, paylaşımcı, başkalarının dertleriyle dertlenebilen nesiller yetiştirebilmek amacıyla yürütülen yetim kardeş çalışmasıyla 8 bin 848 okulun, 24 bin 94 yetime kardeş olduğu belirtildi.
İlimizden 59 okul ve 4 Kuran kursunun dâhil olduğu projede Karaman’da öğrenim gören anasınıfından üniversiteye 95 yetim kardeşin aylık 100 tl burs desteği ile desteklendiği bildirildi.
Eğitim-Bir Sen İl Başkanı Yunus Özdemir yaptığı konuşmada ise “Sendika olarak önceliğimiz yetim kardeşlerimize sahip çıkmaktır. İlimizden başlayarak Türkiye’den dünyanın 55 ülkesine uzanan kardeşlik bağı bu tür çalışmalarla daha da kuvvetlenecektir.” şeklinde konuştu.
Kahvaltı eşliğinde yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, İl Müftüsü Ali Abay, Memursen ve Eğitim Bir Sen Başkanı Yunus Özdemir, Karaman İHH İnsani Yardım Derneği üyeleri, projeye destek veren okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Dünyada yaklaşık 90 bin yetime destek verilen projenin dünya geneline yaygınlaştırılabilmesi için 8 dile çevirisi yapılarak hazırlanan kitapçıklarla büyükelçilikler ve konsolosluklar bilgilendirilmiştir. Projeye katılım sağlamak isteyen okul ve bireysel destekçiler Karaman İHH Derneği ile irtibata geçebilirler.