Programa İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy,Müdür Yardımcısı Selamani Karaçam,  İl İzci Kurulu Başkanı Mustafa Çağlar, izci liderleri, küçük izciler ve aileleri katıldı. Yoğun katılımın olduğu program, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından iki tahtalı eğitimci izci lideri Hakan Topal'ın açılış konuşmasıyla başladı. İzci lideri Hakan Topal izcilerin gününü kutladıktan sonra, 22 Şubat’ın tüm dünya izcileri için önemli bir gün olduğunu kaydetti. Topal;’’ Düşünce günü (22 Şubat) fikri, 1926 yılında Birleşik Devletlerde 4.WAGGGS Konferansında Sir Baden Powell'in  ve eşi Olave Lady Baden Powell’ ın doğum günlerini kutlamak için ortaya atıldı. Bu günün asıl amacı, izcilerin karşılıklı ve düzenli olarak yazışmaları, sevgi ve saygılarını yenileyerek bu özel günde birbirlerini düşünmeleriydi.’’ Topal izciliğin yalnızca bir eğlence ibaret olmadığını, beraberinde büyük bir sorumluluk taşıdığını ifade etti. Topal;’’ İzcilik bir yaşam felsefesidir. Van depreminde izcilerimiz kayıtsız kalmamış hemen harekete geçerek yardımlarda bulunmuştur.” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy izciliğin çok önemli olduğunu, şahsen de yakından takip ettiğini ve her zaman destek vermeye devam edeceğini söyledi. Aksoy konuşmasında;’’ Bütün izcilerin gününü kutluyorum. İzcilik çalışmalarını hep yakından takip etmeye çalıştım. Bizi biz yapan değerlerini izci liderlerimiz en iyi şekilde izcilerine aktarıyor. İzci liderlerinin yaptığı faaliyetler ilimizde uyguladığımız değerler eğitimi projesiyle yüzde yüz uyuşuyor. Öğrencilerimizin SBS gibi sınavlarda ki aldıkları sayısal başarısının yanında, topluma, ülkemize yararlı bireyler olması bir o kadar daha önemlidir. Onları geleceğe hazırlamak, donanımlı iyi bir insan yetiştirmek gerekmektedir. İlimizde izcilik faaliyetine yaklaşık 250 öğrenci var. Ancak bu sayının 500 e 1000 e çıkartmamız gerek. Televizyonlara, gazetelere haberlere baktığımızda çocukların esas kazanması gereken değerleri kazanmadığını görüyoruz. Bu noktada biz eğitimcilere ve izci liderlerine büyük sorumluklar düşmektedir. Sizleri canı gönülden destekliyor, tüm izcilerin gününü kutluyorum. İzci kalalım, değerleri sahip kalalım.’’dedi.
Konuşmalar sonrası izci ünitesi çalıştıran okullar güne özel hazırladıkları çalışmaları sırayla izleyicilerin beğenisine sundu. Programda Mevlana İlköğretim Okulu, İsmet İnönü İlköğretim Okulu, Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Mümine Hatun İlköğretim Okulu, İbrahim Bey İlköğretim Okulu izcileri gösterilerini sergiledi.
Program gösteriler sonrası sonlandırıldı.