Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İzcileri ‘’ 15 dakikanızı ayırarak bir hayat kurtarmak ister misiniz ‘’ sloganıyla 190 ünite kan topladı.
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü izcileri, Konya Kan Bağışı Müdürlüğünden her hafta pazartesi ve Perşembe günleri ilimize gelen gönüllü kan bağışçılarından kan alan görevlilere yardım çalışmalarına devam ettiler. İzcilerimiz ‘’ 15 dakikanızı ayırarak bir hayat kurtarmak ister misiniz ‘’ sloganıyla yola çıktıkları yardım çalışmalarında toplam 190 ünite kan topladılar.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Karaman İzcilik İl Temsilcisi F.Nilgün Kuşçu, ‘’ İzcilerimizin bir görevi de sosyal sorumluluklarının farkında olmak ve bu kapsamda gerçekleştirilen sosyal etkinliklerde görev almaktır. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü izcilerimiz bu görev ve sorumluluklarının çerçevesinde ilimize Konya Kan Bağışı Müdürlüğünden her hafta pazartesi ve Perşembe günleri Karaman’a gelerek gönüllü kan bağışçılarından kan alan görevlilere yardım ve destek amacıyla yarı yıl tatili boyunca beşer kişilik ekipler halinde ‘’ 15 dakikanızı ayırarak bir hayat kurtarmak ister misiniz ‘’ sloganıyla gönüllü kan bağışçısı kazandırmak için çalıştılar. Kan bağışına gelen vatandaşlarımızla ilgilenen ve form doldurmalarına yardımcı olan izcilerimiz bu sosyal sorumluluklarının sonucunda toplam 190 ünite kan topladılar.
 Bu tür toplum yararına yapılacak her türlü faaliyette izcilerin hazır olduğunu belirten Kuşçu, izcilerimize bu örnek davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum ‘’ dedi