Geçen hafta Pazar günü  Karaman Kale Restoranda engelli vatandaşlarımızla kahvaltı Programında buluşan AK Parti Karaman İl Başkanlığı geçtiğimiz hafta sonu cumartesi günü saat 14:00 da görme engelli vatandaşlarımızla çay daveti programı düzenledi. Çay davetine Ak Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli, Ak parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Sosyal İşler Başkanları, Belediye Meclis Üyesi Ali Konukseven ve eşi ile birlikte görme engelli vatandaşlarımızın programına katıldılar.

Programda Ak Parti Karaman İl Sosyal İşler Başkanı Ümit Gülin GÖKSOY’ UN açılış konuşmasından sonra görme engelli vatandaşlarımıza içinde başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın dünya engelliler haftası kutlaması, kısa özgeçmişi ve sosyal devlet olmanın özelliklerinin anlatıldığı kabartma yazılı paketler dağıtıldı. Çay ve pasta ikramı yapılmasının ardından görme engelli 8 yaşındaki Berathan KARDAŞ ve 12 yaşındaki Abdülfettah PINAR önce “üflediler söndüm” sonra Yavuz Bingöl’ün “haberin varmı” türküsünü birlikte söylediler. Sonrasında Abdüllatif PINAR Kur’an-ı Kerim’den ezberlemiş olduğu bir sureyi makamlı okuyarak programa katılanları duygulandırdı.

Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli ve Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan kısa bir selamlama konuşması yaptılar. İl Başkanı Kerim Dereli programa katılanlara teşriflerinden dolayı teşekkür ederken Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan da Kent konseyinde engelli ve yaşlı vatandaşlarımız için engelli meclisi ve yaşlılar meclisi kurulacağını, bu meclislerde de engelli ve yaşlı vatandaşlarımızı temsil edecek, onların sorunlarını ve taleplerini en iyi şekilde ifade edebilecek engelli ve yaşlı üyelerin bulunacağı müjdesini verdi. Trafikte, kaldırımlarda, Kamu hizmet binalarında görme engelli vatandaşlarımıza sunulan ve sunulacak hizmetleri anlattı. Bunun gibi programlarla engelli vatandaşlarımızla Belediyeyi buluşturan çalışmalarından dolayı Ak Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli ve Sosyal İşler Birim Başkanlarına teşekkür etti.

Programda söz alan görme engelli vatandaşımız Fadime Önasya da Ak Parti Karaman İl Başkanlığına ve Karaman Belediye başkanına görme engelli vatandaşlarımız için hassasiyet gösterilerek yapılan hizmetler ve programlar için görme engelli vatandaşlarımız adına teşekkür ederek kent konseyi engelli meclisinde severek yer almak istediğini belirtti.

İl Başkanı Kerim Dereli ve Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan vatandaşlarımızın taleplerini dinleyip sorulan soruları cevaplandırdıktan sonra davet sona erdi.