Karaman Belediyesi’nin organize ettiği Ramazan etkinlikleri halkın beğenisiyle beraber bütün hızıyla devam ediyor. Karaman Kalesi etrafında kurulan çadırlardan Karaman insanı, eğlenmenin yanında ihtiyaçlarını da gideriyor. Oruçtan sonra  güzel bir akşam geçirmek için ailesini alan Kale’nin yolunu tutuyor.

Kale’de kurulan çadırlar arasında biri var ki, O çadırda ne bir ticaret kaygısı, ne bağrışmalar çağrışmalar var; sakin bir ortam, hoş sohbet , muhabbet,  dostlukların pekiştirilmesi devamında  arkadaşlıklarla tatlandırılmış,sevgiyle demlenmiş  çayların yudumlanması var. Standa engellilerle ilgili görsellikler,engellilerin zor yaşamlarının işlendiği videolar,her insanın bir engelli adayı olduğunu belirten slaytlar var.
Engelli derneklerinden  olan Türkiye Beyazay Derneği Karaman Şubesi’nin  Kale’de  açtığı stantta insanımız engeliler hakkında bilgilendiriliyor. Dernek başkanı Durmuş Sayaslan, “İnsanımızın bir çoğu Ramazan boyunca Kale’de olacak, biz de bunu bir fırsat olarak değerlendirelim insanlarımızı engelliler hakkında bilinçlendirelim istedik.”dedi   Kale’de stant açma amaçlarının, vatandaşımızı engeliler hakkında bilgilendirmek, toplumda engelli farkındalığı oluşturmak, engellilerin de bu toplumda var olduğunu ve onlarında yaşam alanlarının tümünde var olması gerektiğini hatırlatmak olarak belirtti. Sayaslan, ayrıca bu imkanı kendilerine  sağlayan Karaman Belediye’sine  şükranlarını sundu.