Karaman Akademik Gençlik Derneği (KARAKDER) Üç Aylar ve Regaib Kandili vesilesi ile Demosan Otel’de Kandil Özel  programı düzenleyecek.

1 Mayıs Perşembe akşamı yapılacak programa Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Muhittin Akgül konuşmacı olarak gelecek. Kuranı Kerim Okuma Türkiye Birincisi Hamza Bilgiç’in de katılacağı programla ilgili bir açıklama yapan KAREKDER Baskanı Sadet Cona, düzenleyecekleri programın  amacını  3 ayların başlaması ve Regaib Kandili vesilesi ile dernek olarak 7 den 70 e herkese bu manevi iklimi hissetirmek olduğunu ifade etti. 

Kandil gecesi 20:30 da başlayacak programa tüm Karamanlıları beklediklerini söyleyen Cona, Efendimizin hayatında Kuranın önemi konulu konuşmadan herkesin istifade edebileceğini söyledi.

Prof.Dr. Muhittin Akgül kimdir?
Erzurum’un Çat ilçesinde doğdu. İlk ve orta tahsili aynı yerde yaptıktan sonra, liseyi Erzurum ve İstanbul İmam-Hatip Lisesinde tamamladı. Fakülteyi Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde (1988), Yüksek Lisansını Dokuz Eylül Sosyal Bilimler Enstitüsünde (1991), Doktorayı ise Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde (1997) tamamladı. Bir süre Diyanet İşlerinde vâiz olarak görev yaptıktan sonra Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Öğretim Üyesi olarak göreve başladı. Bir yıl Kâhire’de ilmî çalışmalarda bulundu. Hâlen Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalında Doçent olarak görev yapmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.