Konya Karapınar ve Karaman Akçaşehir kasabasında yapmayı düşündükleri Termik Santraller için bu zirve de tepkilerini belli  etmeye, dikkat çekmeye çalıştılar.

GEZİ YAZISI

Karaman-Kızılyaka köyü manastır mevkiide bulunan dağ evinde geceyi rahat bir şekilde geçirdikten sonra sabah 07.15 gibi tırmanışımıza S. Ersin Arı , Bekir Erdoğan, ile başladık. Hava durumuna göre saat 09.00 dan sonra yağış göstermesine rağmen, ara ara bulutlu olsa da güneşli ve rüzgarsız bir havada, kardelenlerin arasında, gayet rahat bir şekilde  yürüyüşümüzü sırt rotasına kadar sürdürdük.
Sırt rotasına çıktığımızda bir anda Kuzeyden ve Güneyden basan sis bulutu içinde kalınca bir an tereddüt ettim hani, beş dakika gibi havayı gözlemledikten sonra gökyüzünün açılmasıyla tekrar yola devam etmeye karar verdik ve sırt rotasını takip ederek zirveye doğru zorlu çıkışımıza başladık. Bu yıl kar fazla yağmasına rağmen biz kış tırmanışı için geç kaldığımızı sansak da sırtta karın azlığından kaynaklı çok daha büyük sıkıntılar vardı ne karın avantajından faydalanıyorduk  nede kayalardan,ne krampon takabildik ,nede botlarımızla kaymadan yürüyebildik.

En son sırta geldiğimizde önceki kış zirvesinde Eray Altun arkadaşım hatırlayacaktır bayağı bir aksiyon ve gerilim yaşamıştık.Bu yıl da öncekini aratmasa da Eray'ı tekrar bu gerilimi yaşaması için andım.

Saat 11.00 gibi zirveye vardığımızda muhteşem bir kar yağışı başlamıştı, havada rüzgar yok denecek kadar az ve sıcaklık tahmini 8-9 derece civarı gibiydi zaman zaman üşüsek de sürekli koşullara göre giyimimizi değiştiriyorduk.

Hacıbaba Dağı zirvesine yaz ve kış mevsimlerinde bir çok kez çıkmamıza rağmen ilk defa zirvede havanın bu kadar güzel olduğunu gördüm, şansımıza hava bir anda güneş açtı.
Ereğli’de faaliyet gösteren ERDAK dağcılık kulübünün üyeleri, Karapınar ilçesinde yapılması planlanan termik santral projesine tepki için, Aydos Dağı’nın zirvesine tırmanış yapmıştı , bizler de zirveyi Erdaklı arkadaşlar gibi Konya Karapınar ve Karaman Akçaşehir kasabasında yapmayı düşündükleri Termik Santraller için bu zirve de tepkimizi belli  etmeye ,dikkat çekmeye çalıştık. 

Zirvede rüzgarsız güneşli bir hava bizi karşıladı, bize de sıcak kahvelerimizle anın tadını çıkarmak kaldı.

Dönüş yolunda ara ara kaysak ve zorlansak da Kazımkarabekir ilçesine doğru  ulu dere dedikleri mevkiye girdik vadi içinden eski bağlara doğru yürüdük yaklaşık olarak 3 saat yürüyüş ve ara ara yağışın da etkisiyle epeyce yorulduk. Sağ dizimdeki sakatlıktan dolayı kalan bir saatlik araç yolu için yardım istemeye karar verdim ve sağ olsun hızır acil Hasan Uygun imdadımıza telefonda yoğun trafik sonrasında eski bağlardan kasabaya kadar bize araç ile eşlik eden (isimlerde yanlışlık varsa affola)Hakan Çelebi ve Kazımkarabekir avcılık kulübündeki ayran ve çay ikramlarından dolayı avcı dostlara,keziye :) Kızılyaka Köyü'ne ulaşımımızı sağlayan Mehmet kardeşimize ,kasabadan Karaman'a kadar  bize evlerimize kadar eşlik eden Mehmet Acar'a çok teşekkür ederiz. Ayrıca teknik malzemede yardımlarını esirgemeyen ERDAK' a da (Ereğli Dağcılık Kulübü) Metin Helimoğlu ve Ahmet Saçlı'ya da çok teşekkürler..