Programa, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kasım Aydoğdu, Aile ve Sosyal Politikalar İli Müdürü Hasan Erkan, Güzel Evler Camii İmamı Bekir Kale, Güzel Evler Camii Müezzini Ekrem Özcan, Okul Müdürü, Ayhan Kahraman, Müdür başyardımcısı Zeki TUMAN, öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.
Pansiyondan Sorumlu Müdür yardımcısı Hüseyin Bağırgan’ın eve sahipliğinde gerçekleşen program Okul Müzik öğretmeni, M. Rıfkı Okur, Din Kültürü v Ahlak Bilgisi Öğretmeni Hasan Özarslan ve Kimya öğretmeni Mehmet Kartal tarafından hazırlandı.

Program Sunuş ve takdim konuşmasının ardından, Güzel Evler Camii Müezzini Ekrem Özcan’ın  Kur’an tilavetiyle başladı, Okul Müdürü Ayhan Kahraman açış konuşmasında “Cenabı Hakk’ın alemlere rahmet olarak gönderdiği Hz. Muhammed’in her yönüyle örnek insan olduğunu, onu anlatmaya, kelimelerin, kağıt ve kalemlerin yetmeyeceğini, onun övgüsünü en güzel olarak Cenabı-ı Hakk’ın yaptığını ama bizim onun vasıflarını da tanımak için böylesi programlara ihtiyacımız olduğunu, günümüzün özellikle onu daha çok aradığını bu yüzden bu programla Peygamber Efendimizi günümüz nesline yeniden tanıtılabilmesine bir vesile olduğunu düşünüyorum! Dedi. Peygamber efendimizle ilgili Kur’an-ı Kerimden ayetler okundu, İlahiler, naatlerin ardından, , Güzel Evler Camii İmamı Bekir Kale Allah  Resulü ve Gençlik konulu bir konuşma yaptı, Peygamber efendimizin mucizeleri adlı konuşmanın ardın program okunan, naat ve ilahilerle sona erdi. 

Programı öğrenciler büyük bir ilgiyle izlediler.