15 Temmuz kalkışmasından sonra milli ve manevi değerlere sahip çıkmak şehitlerimize ve gazilerimize olan saygımızı göstermek ve özellikle hakimiyetin millete ait olduğunu öğrencilere öğretip benimsetmek adına Türkiye genelindeki okulların kapı ve köşelerini Türk Bayrağı giydirmesiyle süsleme yarışına Karaman Mümine Hatun Ortaokulu da katıldı.
Okul aile birliği başkanı Musa Çolak, yaptığı açıklamada; “15 Temmuz kalkışmasını öğrencilere unutturmamak ve öğrencileri bilinçlendirme adına okulda neler yapılabileceğine dair okul müdürü Akif Veli Külcü ile istişare yaptıklarını bu istişare sonucunda diğer illerde de uygulanan beğenilen ve farkındalık uyandıran kapıların Türk Bayraklarıyla giydirilmesi uygulamasının okulumuzda da yapılabileceğine karar verdik ve 15 Temmuz şehitler köşesi sınıf ve idari kapılar aynı zamanda da nöbetçi öğrenci bekleme alanları şanlı Türk Bayraklarıyla giydirilmiştir.” dedi.
Bu uygulamayla öğrencilerin; Türk bayrağının önemini, değerini ve vatanın kutsal değerlerinden olduğunu öğrendiklerini aktaran Çolak, ‘’Ay yıldızlı kırmızı şanlı bayrağımız bağımsızlığımızın ve vatanın bölünmez bütünlüğün simgesi.  Çocuklarımız büyüdükçe bunun kıymetini daha iyi anlayacaklardır. Vatan, millet ve bayrak için, canlarını verecek kadar cesaretli bir milletiz. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bunun bir örneğini tüm düşmanlarımıza gösterdik. İnşallah çocuklarımız da bu bayrağın hakkını verir. Böyle güzel bir düşünce ile okulumuzda farkındalık oluşturan okul müdürümüz Akif Veli Külcü’yü tebrik ederim.’’ dedi