1 Mart Perşembe günü saat 19.20 de başlayan toplantıda TEMA yetkilileri, gönüllüleri ve basın hazır bulundu.
TEMA il temsilcisi Dr. Levent Küçükalpelli yaptığı açılış konuşmasında toprak  yasanının ve mera yasasının bu hükümet zamanında çıktığını toprağın esas sahiplerinin bu yasayla belirlendiği söyledi. Küçükalpelli konuşmasında;

’’ Toprak yasasının çıkması bizleri sevindirmiştir.Bunun yanında mera yasası çıkarıldı. Biz devletimizle her konuda işbirliği yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Yeni anayasayla ilgili çevresel konularda olmasını istediğimiz bazı maddeler vardı. Bununla ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Uzlaşma Komisyonuna bir metin sunduk. Metinde çevresel konularda, orman, toprak, erozyon gibi konularda hazırlanan çalışmalar bulunmaktadır.  En verimli ovalardan biri olan Karaman Ovasının, Büyük Karaman Ovası olması için girişimlerde bulunuyoruz. Karaman TEMA gönülleri olarak orman haftası etkinliklerine en iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyoruz. Okullarımızda 1. ve 2. Kademede okuyan öğrenciler arasında toprak ve erozyon konulu resim yarışması düzenlemeyi planladık.  


10 mart günü TEMA olarak Yunus Emre Geri Dönüşüm İşletmesi gezilerek, geri dönüşüm çalışmaları incelenecektir. Karaman İl Müftülüğü ile 15 Mart 2012’de Piri Reis Kültür Salonu’nda bir program düzeleyeceğiz. 16 mart Cuma günü Karaman da ki tüm camilerde, Cuma hutbesinde ağaç ve erozyonla ilgili hutbe okutulacak. 19 martta üniversitede etkinliklerimiz olacak. 21 martta 100 bin fidan dağıtımını gerçekleştireceğiz. Bu dağıtılan fidanları Seyithasan Köyü’nde 22 mart günü dikimi yapılacaktır. Karamanda ki tüm din görevlilerini dahil edeceğimiz en iyi hutbe yarışması düzenleyeceğiz. Bu yarışmayı TEMA, Çevre Orman İl Müdürlüğü ve Karaman Müftülüğü ile ortaklaşa yapmayı planlıyoruz. Diyanet işleriyle de irtibat kurarak bu çalışmayı tüm Türkiye’ye duyurup tüm ülkemize yaymayı planlıyoruz. Bu yarışmanın 1.sine dizüstü bilgisayar verilecektir. Bu çalışmalarımıza Bifa, Duru  gibi şirketler sponsor olmaktadır. Basının desteğine her zaman ihtiyacımız var katılan değerli basın mensuplarına teşekkürlerimizi sunarız.’’dedi.

TEMA Üniversite temsilcisi Anıl Karakaya üniversitede mart ayı içeresinde bir takım etkinliklerle çalışmalarını duyuracaklarını söyledi. Karakaya konuşmasında;’’  19 mart günü Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde stant açmayı düşünüyoruz. Prof.Dr. Taşkın Öztaş doğa sevgisi ile ilgili bir konferans düzenleyecek. Üniversite de ayrıca doğa fotoğrafları sergisi açmayı da planlamaktayız.’’dedi.


Karaman TEMA Eğitim Sorumlusu Suzan Özpeynirci 70 Köy 45 mahallede erozyon eğitimini verdiklerini söyledi. Özpeynirci;’’ Geçtiğimiz yıl okullarda birincisini verdiğimiz tema ve erozyon eğitimini,bu senin 1.  Döneminde 4. Sınıfların tamamına verdik.  Bu eğitimi bu dönem anasınıflarına vereceğiz. Bu eğitimi anasınıfı öğretmeni Havvanur Sezer öğretmenimizle birlikte gerçekleştirmeyi planlıyoruz. 15 Martta Karaman da ki tüm imam arkadaşlara bir eğitim vermeyi planlamaktayız.’’dedi.

Karaman Yavru TEMA sorumlusu Bayram Vanlı 8 mart Perşembe günü saat:15.15 te Cumhuriyet Nihat Arslan İlköğretim Okulu’nda Yavru Tema Günü’nü kutlayacaklarını ve herkesi bu kutlamaya davet etti.
Toplantı erozyonla ilgili hazırlanan slayt gösterisiyle son buldu.

haber:karamangundem.com