Karaman’da “Paylaşmak İçin Engel Yok” sloganıyla engelliler badem fidan dikti.
Amacı engellilere hizmet etmek ve engellilerin de bu toplumda yaşadıkları yönünde farkındalık oluşturma çabasında olan Türkiye Beyazay Derneği Karaman Şubesi ve TEMA Karaman İl Temsilciği  ortak bir etkinlik yaptı. 

Taraflar “Paylaşmak İçin Engel Yok” parolası ile badem fidanları dikerek farklı bir etkinliğe imza attılar

TEMA Vakfı’na ait Urgan Mahallesindeki ağaçlandırma alanında gerçekleşen badem fidanı dikme etkinliğe, Türkiye Beyazay Derneği Karaman Şubesi Üyeleri ile Karaman TEMA Vakfı Üyeleri buluştu.

TEMA İl Temsilcisi Muttalip Yıldırım konuşmasında ;”Öncelikle bu etkinliğe ön ayak olan Beyazay Derneğine teşekkür ediyoruz. Engelli arkadaşlarımızla birlikte badem fidanlarını toprakla buluşturduk. TEMA olarak  bizler, her zaman  yeşil alanlar oluşturma çabası olanların yanında olduk. Engelli vatandaşlarımızla yaptığımız bu etkinlik hem mesajlar verme, hem de halkımızın engellilerle kaynaşmasında önemli bir araç haline geldi.” Dedi.
 
Badem fidan dikme etkinlikleri ile ilgili olarak konuşan Türkiye Beyazay Derneği Karaman Şube Başkanı  Durmuş Sayaslan ise; “ Yönetim Kurulu olarak TEMA ile birlikte fidan dikme kararı verdik. Amacımız engellileri sahneye çıkartmak, engellilerinde bir şeyler yapabildiğini göstermektir. Hayat içerisinde de sürekli sahne arkasında bulunan engelli diye nitelediğimiz bu özel grup fidan dikme etkinliği ile ön planda tutmak, gündem ve kamuoyu oluşturmak istedik. 
Onların hayatın içerisinde biz de var anlayışını kazandırmak için bir faaliyet yapmak istedik. Sağ olsun TEMA Yönetimi de bu anlayışımızı uygun buldu ve ortak bir etkinlik yapmaya çalıştık. TEMA da ki ve Derneğimizde ki arkadaşlarımız bu etkinliğe sahip çıktılar.  Aslında fırsatlar verildiğinde, engelli vatandaşlarımız da toplumda bir şeyler üretebilirler. Yeter ki onlara fırsatlar verilsin. Engelli vatandaşlarımızın tek isteği kendilerine fırsatlar verilmesidir. Onlar engelli olmayan yönleri ile her zaman bir şeyler üretebilecek kapasitedir. Biz de dernek olarak fidan dikme etkinliğimizde, engellilerimizin hayat sahnesinin gerisinden alarak toplum sahnesine çıkmalarını, gündem oluşturmalarını, halkımızla kaynaştırmayı amaçladık ve bunu başardığımızı da inanıyoruz, ’’dedi.

Engelliler Adına konuşma yapan Selma Pınar;’’ Bu organizasyonu beraberce yapmamızın amacı hem engelli arkadaşlarla hem de TEMA Vakfındaki arkadaşların birbiriyle kaynaşmasıydı. Hem bir moral kaynağı olması hem de çevreye bizlerinde ne kadar duyarlı olduğunu göstermekti, ’’dedi.

Etkinlik Duru Bulgurun ikramının ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.