Aktekke Kent Meydanında düzenlenen iftar programına, Karaman Valisi Murat Koca, AK parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü ile partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Program öncesi akşam ezanına dek Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. İftara katılanlar, akşam ezanının okunmasıyla birlikte hurma ve simitle oruçlarını açtı. 
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Fatih Selek, yaptığı konuşmada, dünyanın dört bir yanında zulüm gören Müslümanlara destek olmak amacıyla AK Parti teşkilatı olarak toplandıklarını söyledi

Selek konuşmasının devamında;''Bugün burada iftarlarımızı hurma simit ve su ile yapacağız. Kendimizi, Suriye’den Şanlıurfa Akçakale ye hicret etmek zorunda kalan kardeşlerimizin yerine koyacağız. Bir iftarlık kadar da olsa onlar kadar doyup Onların dünyasında yaşadığımızı hayal edeceğiz. Acaba onların yerinde olsaydık Rabbimize nasıl yalvarıp, dua edecek isek şimdi de öyle dua edeceğiz.

Bizler cennet ülkemizde ramazanın feyzi ve bereketini yaşarken; Filistin’de, Mısırda, Suriye’de Irak’ta, Doğu Türkistan’da,  Arakan’ da, Myanmar’da, Orta Afrika’da, Sudan’da ve neredeyse tüm İslam coğrafyasında Müslüman kardeşlerimiz zulüm görmektedir. Ve Küffarın tamamının zulmünün bu mübarek aylarda artırıyor olması, biz Müslümanları düşündürmelidir. Bereketin sağanak sağanak yağdığı şu günler de zulüm altındaki kardeşlerimizi görmezden gelemeyiz. Hele hele doğu Türkistan’daki kardeşlerimize yapılan zulümleri unutmayacağız,oruç tutmalarını engellemek için yaptıkları zorbalıkları, inançları uğruna ahlaki değerlerini ayaklar altına almaları asla affedilemeyecek bir insanlık suçudur.

Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki; Artık tüm Türkiye ve dünya bilmelidirki biz gençler evlerine hapsolmuş,kendi dünyasının derdinde olan Müslümanlardeğiliz. Bizler ümmetin dertleri ile dertlenen Müslümanlar olmalıyız. Bu davanın erleri zulmeden zalimlere her zaman karşı oldu. Öyle zamanlar oldu ki kalbimizden buğuz ettik, Elhamdülillah Rabbim bize bu günleri gösterdi ki şu anda dilimizle tel-in ediyoruz, bundan sonra da zalimlerin karşısındakıble kayası gibi dimdik duracağımızı belirtmek istiyoruz,''dedi.

İftar programı yapılan duaların ardından son buldu.