Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri tarafından hazırlanan Osmanlı Devletinin 34. Padişahı Sultan II. Abdülhamid’in vefatı yıldönümü münasebetiyle gerçekleştirilen Anma Programı 12 Şubat 2015 Perşembe günü saat 16.00’da Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen programa Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Şube Müdürleri Aslan Yıldız ve Vedat Akyar, Spor İl Müdürlüğü Personeli, Gençlik Merkezi Liderleri, Gençlik Merkezi gönüllüleri ve vatandaşlar katıldı.

Yoğun katılımın ve duygusal anların yaşandığı Sultan II.Abdülhamid Han’ı Anma Programı, Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan II.Abdülhamid Han’ı anlatan slayt gösterisi, Karaman Lisesi Müdür Yardımcısı Şükraniye Özkan Ateşin Sultan II.Abdülhamid Han’ı anlatan konuşmaları, Gençlik Merkezi gönüllü liderlerinden Ümmü Gülsüm Gelgeç ve Muhammet Mustafa Arı’nın şiir dinletileri ve son olarak Gençlik Merkezi öğrencilerinin hazırlamış olduğu Osmanlı Türküleri Dinletisi gösterileri katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Program sonunda memnuniyetini dile getiren Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, “Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri olarak Sultan II. Abdülhamid Han'ı Anma Etkinliği düzenledik. Osmanlı Devletinin son padişahlarından olan ve devleti tek karış toprak parçası vermeden 33 sene yöneten Cihan Padişahı II. Abdülhamid Han'ın, yaptığı hizmetler ve izlediği politikalar ile Osmanlı Devleti’nin en büyük padişahları arasında yer almasını gençlerimize anlatmaya gayret ettik. Değerlerimizi unutmamak ve doğru anlayabilmek için buna benzer daha geniş kapsamlı programlar ile gençlerimize daha fazla ulaşmanın gayreti içerisinde olmaya devam edeceğiz. Hazırlamış olduğumuz programa gelerek bizleri yalnız bırakmayan ve bizleridikkatlice dinleyen gençlerimize ve Sultan II. Abdülhamid Han’ı gençlere anlatan hocamıza teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Program sonunda Gençlik Merkezi Liderleritarafından Sultan II. Abdülhamid Han'ın Anma Programına gelen misafirlere lokum ve gül suyu ikram edildi.